Βανδάλισαν την προτομή του Στρατηγού Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία

Βανδάλισαν την προτομή του Στρατηγού Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία

Βανδαλισμένη βρέθηκε η προτομή του Αρχηγού του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, έξω από το οίκημα που στεγάζονται οι Οργανώσεις Αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Άγνωστοι φαίνεται να έριξαν κόκκινη μπογιά κατά της προτομής του Γρίβα Διγενή, με το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959 και τους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ να καταδικάζουν το συμβάν και τους δράστες.

Σε ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959 αναφέρει ότι η ηγεσία συγκεκριμένου πολιτικού χώρου «πολλές φορές μποϋκόταρε», με συνέπεια νεαροί οπαδοί της να ασεβήσουν βάφοντας με κόκκινη μπογιά την προτομή του Αρχηγού του Απελευθερωτικού Αντιαποικιακού Αγώνα.

Ζητά επίσημα από τη συγκεκριμένη ηγεσία «την καταδίκη της πιο πάνω ασεβούς πράξης επί της προτομής του Αρχηγού του Απελευθερωτικού Αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού».

Σε άλλη ανακοίνωση, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ καταδικάζουν τους δράστες και καλούν το λαό στον αγώνα της απελευθέρωσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Τα 50χρονα, το «κράτος μαφία» και οι εσωκομματικές διαφοροποιήσεις που άνοιξε το πόρισμα, για τον Νίκο Αναστασιάδη

ΔΗΣΥ: Τα 50χρονα, το «κράτος μαφία» και οι εσωκομματικές διαφοροποιήσεις που άνοιξε το πόρισμα, για τον Νίκο Αναστασιάδη

Όταν την περασμένη εβδομάδα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, προέβαινε στη δήλωση ότι θα ήταν καλό ο Νίκος Αναστασιάδης να διευκολύνει το κόμμα και να απέχει από τα συλλογικά όργανα, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια του podcast Legal Matters και κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Χρίστου Πουργουρίδη, ελάχιστοι αντιλήφθηκαν ότι εκείνη τη στιγμή άνοιγε μια συζήτηση την οποία η Πινδάρου προσπαθούσε εδώ και μήνες να κρατήσει πίσω από κλειστές πόρτες.

BEST OF TOTHEMAONLINE