Βανδάλισαν την προτομή του Στρατηγού Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία

Βανδάλισαν την προτομή του Στρατηγού Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία

Βανδαλισμένη βρέθηκε η προτομή του Αρχηγού του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, έξω από το οίκημα που στεγάζονται οι Οργανώσεις Αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Άγνωστοι φαίνεται να έριξαν κόκκινη μπογιά κατά της προτομής του Γρίβα Διγενή, με το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959 και τους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ να καταδικάζουν το συμβάν και τους δράστες.

Σε ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959 αναφέρει ότι η ηγεσία συγκεκριμένου πολιτικού χώρου «πολλές φορές μποϋκόταρε», με συνέπεια νεαροί οπαδοί της να ασεβήσουν βάφοντας με κόκκινη μπογιά την προτομή του Αρχηγού του Απελευθερωτικού Αντιαποικιακού Αγώνα.

Ζητά επίσημα από τη συγκεκριμένη ηγεσία «την καταδίκη της πιο πάνω ασεβούς πράξης επί της προτομής του Αρχηγού του Απελευθερωτικού Αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού».

Σε άλλη ανακοίνωση, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ καταδικάζουν τους δράστες και καλούν το λαό στον αγώνα της απελευθέρωσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ThemaPoll - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ανατροπές, πολυκερματισμός και ισχυρό μήνυμα συμμετοχής

ThemaPoll - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ανατροπές, πολυκερματισμός και ισχυρό μήνυμα συμμετοχής

Σε μια περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητας, αυξημένης κοινωνικής δυσπιστίας αλλά και διαρκών ανακατατάξεων στο κομματικό σκηνικό, το ThemaOnline παρουσιάζει το ThemaPoll, καταγράφοντας τάσεις, πολιτικές ισορροπίες και τη δυναμική που διαμορφώνεται ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE