ΔΙΕΘΝΗ

Απόπειρα δολοφονίας στη Σλοβακία: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον πρωθυπουργό - «Πυροβολήθηκε αρκετές φορές» - Δείτε βίντεο

Απόπειρα δολοφονίας στη Σλοβακία: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον πρωθυπουργό - «Πυροβολήθηκε αρκετές φορές» - Δείτε βίντεο

Κρίσιμες για την υγεία του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο είναι οι επόμενες ώρες, έπειτα από την απόπειρα δολοφονίας που πραγματοποιήθηκε σε βάρος του νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στην πόλη Χάντλοβα, στην κεντρική Σλοβακία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο Φίτσο «έχει πυροβοληθεί αρκετές φορές» και μεταφέρεται με ελικόπτερο στην Banská Bystrica. «Απόπειρα δολοφονίας πραγματοποιήθηκε σήμερα σε βάρος του Ρόμπερτ Φίτσο. Έχει πυροβοληθεί πολλές φορές και η ζωή του απειλείται. Αυτή τη στιγμή μεταφέρεται με ελικόπτερο στην Banská Bystrica, επειδή θα έπαιρνε πολύ χρόνο για να φτάσει στην Μπρατισλάβα. Οι επόμενες ώρες θα κρίνουν πολλά» αναφέρεται χαρακτηρτιστικά.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο δράστης πυροβόλησε τέσσερις φορές κατά του Φίτσο, με μια από αυτές να τον τραυματίζει στην κοιλιά.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του νοσοκομείου της Χάντλοβα, στο οποίο μεταφέρθηκε αρχικά ο Σλοβάκος πρωθυπυοργού, ανέφερε ότι οι «ζωτικές του λειτουργίες» έχουν σταθεροποιηθεί, προσθέτοντας πως είχε τις αισθήσεις του, πριν μεταφερθεί σε άλλη νοσηλευτική μονάδα.

Πώς έγινε η απόπειρα δολοφονίας

Υπενθυμίζεται ότι πυροβολισμοί σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτη λίγο πριν από μια συνεδρίαση της σλοβακικής κυβέρνησης στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας, περίπου 180 χιλιόμετρα έξω από την Μπρατισλάβα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο TASR.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Σλοβακίας, στόχος ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίστηκε, την ώρα που χαιρετούσε υποστηρικτές του έξω από το «Σπίτι του Πολιτισμού» και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο 59χρονος Φίτσο φέρεται να τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα, όπως μεταδίδει το Reuters, ενώ ο δράστης συνελήφθη αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, κοντά στην πλατεία της Χάντλοβα.

Δείτε σε βίντεο τη στιγμή που ο τραυματίας Φίτσο απομακρύνεται από τους άντρες της ασφάλειάς του.

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο τη στιγμή σύλληψης

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκάλυψη: Ποιοι αποφάσισαν το «μπάζωμα στα Τέμπη» - Η άγνωστη σύσκεψη

Βροχές και καταιγίδα στο... μενού - Ποιες περιοχές επηρεάζονται και πότε

Μέχρι ποια ηλικία λαμβάνουν επίδομα τέκνου για αγόρια και μέχρι ποια για κορίτσια; Τι ισχύει για ΑμεΑ;

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα

Ιλάειρα Ζήση: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η εγκυμονούσα σύζυγος του Μαυρίκιου Μαυρικίου



Ευρωεκλογές: Τελικές αναμετρήσεις - Αλλάζει η κομματική σκακιέρα - Η αποκαθήλωση του ΔΗΚΟ

Ευρωεκλογές: Τελικές αναμετρήσεις - Αλλάζει η κομματική σκακιέρα - Η αποκαθήλωση του ΔΗΚΟ

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το θέμα της πρωτιάς ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα κόψει πρώτο το νήμα την νύχτα της 9ης Ιουνίου. Στην πορεία, τα πράγματα άλλαξαν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top