ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Αρχίζει επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία

ΠτΔ: Αρχίζει επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία

Αρχίζει σήμερα Πέμπτη την επίσημη επίσκεψή του στην Πολωνία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος βρίσκεται από χθες βράδυ στη Βαρσοβία, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψης θα υπογραφεί μνημόνιο συναντίληψης στον τομέα του Αθλητισμού.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Βαρσοβία την Πέμπτη, και ακολούθως θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στη συνέχεια θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης Κύπρου – Πολωνίας στον τομέα του Αθλητισμού και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Προέδρων στα ΜΜΕ.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου και θα καταθέσει στεφάνι.

Στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο τη Βουλής Σζιμόν Χολόβνια.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η σύζυγος του και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος Ντούντα.

Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα μεταβούν στην Κρακοβία όπου θα επισκεφθούν το Πανεπιστήμιο Jagiellonian.

Ο Πρόεδρος θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου και θα μιλήσει στους φοιτητές, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση του στο Μουσείου του Πανεπιστημίου.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα μεταβούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα επισκεφθούν το κάστρο Βάβελ, ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας με τον Κυβερνήτη Ελάσσονος Πολωνίας.

Την κυπριακή αντιπροσωπεία αποτελούν η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Μαριλένα Ραουνά, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 24ης Παρασκευής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top