Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Σάββατο 25/05/2024 και ώρα 17:55 εκδηλώθηκε πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Λινους και Φλάσου.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης.
Νεότερη ενημέρωση (19:20) - Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Λινούς και Φλάσου
Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Σάββατο 25 Μαΐου, 2024 και ώρα 17:55 μεταξύ των κοινοτήτων Λινούς και Φλάσου, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, ένα ελικόπτερο της Ιορδανίας που εδρεύει στην Κύπρο και ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων.
Στην περιοχή κατευθύνονται επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης, για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.
Δίπλα στο κοινό η Πυροσβεστική
«Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο ότι είμαστε δίπλα του σε κάθε περίπτωση και ότι η Π.Υ κάνει αγώνα για να τον προστατεύσει…Είναι ένα ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων και των υποχρεώσεων που έχει ΠΥ απέναντι στον πολίτη και προσπαθούμε με τις δυνάμεις που έχουμε, με το προσωπικό που διαθέτουμε αυτή την στιγμή, αλλά και τον εξοπλισμό που έχουμε να κάνουμε σωστή διαχείριση», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.
Αγωνιζόμενοι για τον στόχο της απελευθέρωσης, έχουμε υποχρέωση να ενισχύουμε με πράξεις κι όχι με λόγια, όλους τους παράγοντες ισχύος της χώρας μας, είπε σήμερα ο Προεδρος της Δημοκρατίας κ.Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε σήμερα τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης με την ευκαιρία της επετείου της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, στη Λευκωσία.