ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έργα συνολικού κόστους €92 εκ. «τρέχουν» από την ΑΗΚ

Έργα συνολικού κόστους €92 εκ. «τρέχουν» από την ΑΗΚ

Συγχρηματοδοτούμενα έργα, συνολικού κόστους €92 εκατομμυρίων, βρίσκονται σε εξέλιξη από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Επιπλέον, αναμένεται να ξεκινήσει και το έργο για την αναβάθμιση γραμμών μεταφοράς με την μέθοδο αλλαγής του αγωγού (reconductoring), κόστους €10 εκ.

Τα έργα της ΑΗΚ έχουν προταθεί προς υλοποίηση, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ. Η συνεισφορά της ΕΕ στο κάθε έργο ανέρχεται στο 70%.

Πιο αναλυτικά, για την Βασική Ρυθμιζόμενη Δραστηριότητα (ΒΡΔ) Μεταφοράς βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο για την «Εγκατάσταση και αναβάθμιση Υποσταθμών Μεταφοράς», κόστους €43 εκ.

Το έργο «Εγκατάσταση και αναβάθμιση Υποσταθμών Μεταφοράς» περιλαμβάνει την αναβάθμιση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού σε 6 υφιστάμενους υποσταθμούς Μεταφοράς, ονομαστικής τάσης λειτουργίας 132kV (χιλιάδες βoλτ), την αναβάθμιση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού σε ένα πρωτεύοντα υποσταθμό, ονομαστική τάσης λειτουργίας 22kV (χιλιάδες βoλτ) και την εγκαθίδρυση ενός νέου πρωτεύοντα υποσταθμού, ονομαστική τάσης λειτουργίας 22kV (χιλιάδες βoλτ).

Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης τρία έργα για την ΒΡΔ Διανομής.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, βρίσκονται σε εξέλιξη το έργο για την ανάπτυξη και επέκταση του συστήματος Γεωδίας – GIS, κόστους €5 εκ., το έργο για την ανάπτυξη Τηλεπικοινωνιακού Δικτύου Οπτικών Ινών στο Σύστημα Διανομής, κόστους €17 εκ. και το έργο για την αυτοματοποίηση του Συστήματος Διανομής και Εγκατάσταση Συστήματος SCADA/ADMS, κόστους €27 εκ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απλήρωτα χιλιάδες εξώδικα από τις κάμερες: Το νέο αυστηρό σύστημα και η αναμονή για τα κλιμακωτά πρόστιμα

• Καύσιμα: Καλά τα νέα για τους καταναλωτές – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

• Φόνος Ορμήδεια: Δηλώνει αθώος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας ο Αντωνίου - Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης

• Έμπλεξε 22χρονος: Νόμιζε ότι οδηγούσε... αεροπλάνο με την ταχύτητα που πήγαινε - Δεν είχε ούτε άδεια

• Στα χέρια της Αστυνομίας 55χρονος: Επιτέθηκε σε 48χρονο με εργαλείο οικοδομών και τον έστειλε στο νοσοκομείο

• Κάνει «θραύση» η κυπριακή ταινία στο Netflix - Κατέκτησε την πρωτιά με εκατομμύρια θεάσειςΔιπλωματικές πηγές: «Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες ΓΓ ΟΗΕ για επανένωση»

Διπλωματικές πηγές: «Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες ΓΓ ΟΗΕ για επανένωση»

Τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και της προσωπικής του απεσταλμένης Μάρια Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ για την επανένωση της Κύπρου στηρίζει η Ελλάδα, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές από την Αθήνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top