ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι επετράπη σκόπιμα η είσοδος στους μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εντός της Νεκρής Ζώνης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενημερώσει και τα Ηνωμένα Έθνη και την Ύπατη Αρμοστεία των ΗΕ για τους Πρόσφυγες για την ετοιμότητά της να συνδράμει σε όποιας φύσεως ανθρωπιστικά θέματα προκύπτουν σε σχέση με τα άτομα αυτά.

«Από εκεί και πέρα, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών. Έχουμε αποδείξει πολλές φορές και την ευαισθησία μας στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και πώς το διαχειριζόμαστε. Είναι εύκολο ενδεχομένως για κάποιους που είναι μακριά από την Κύπρο να κάνουν δηλώσεις», σημείωσε σχετικά, προσθέτοντας πως η διαχείριση αναφορικά με το έδαφος της ΚΔ, ο αποτελεσματικός έλεγχος του οποίου ασκείται από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας, γίνεται με αποφάσεις της Κυβέρνησης.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία απολύτως περίπτωση να δημιουργηθεί μια νέα οδός, κάθοδος παράτυπων μεταναστών, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε μεταφέρει καθημερινά και με τον Υπουργό Εσωτερικών, αλλά και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας, την ετοιμότητά μας να βοηθήσουμε στη διαχείριση αυτού του προβλήματος», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μία πρόκληση την οποία η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαχειριστεί.

«Τέτοιου είδους δημόσιες δηλώσεις που κάποιοι θεωρούν ότι θα ασκήσουν πίεση στην ΚΔ, θέλω να τους μεταφέρω το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να πετύχουν οτιδήποτε, είναι μέσα από τη συνεργασία που αντιμετωπίζονται τέτοια προβλήματα και όχι μέσα από τέτοιου είδους δημόσιες παρεμβάσεις», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατριχιάζουν οι περιγραφές αιχμαλώτου στο «Τ» - «Τρώγαμε ξύλο από το πρωί μέχρι το βράδυ - 50 χρόνια μετά ακούω τους βομβαρδισμούς στα αυτιά μου»

• Συγκλονιστική αποκάλυψη για το 1974 - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιχμαλώτων Πολέμου - Φωτογραφίες

• Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις Κυπρίων επωνύμων για την τουρκική εισβολή

• Έξι μηνών η νεαρότερη αγνοούμενη της κυπριακής τραγωδίας - 776 άτομα δεν έχουν ταυτοποιηθεί

• Κλάπηκαν τρία γλυπτά του έργου «Τα πουλιά» που κοσμεί το Κάβο ΓκρέκοΟ Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο «Τ»: «Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης» - «Ενόσω δεν υπάρχει λύση, είμαστε όλοι ηττημένοι»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο «Τ»: «Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης» - «Ενόσω δεν υπάρχει λύση, είμαστε όλοι ηττημένοι»

Πέρασαν 50 ολόκληρα χρόνια από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Στόχος κάθε Κυβέρνησης έκτοτε ήταν η λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top