ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλαφόν στο εμφιαλωμένο νερό - Πρώτη συζήτηση στη Βουλή - «Πιέσεις» για υιοθέτησή του πριν το καλοκαιρινό break

Πλαφόν στο εμφιαλωμένο νερό - Πρώτη συζήτηση στη Βουλή - «Πιέσεις» για υιοθέτησή του πριν το καλοκαιρινό break

Σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου την Τρίτη 18 Ιουνίου άρχισε η συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το πλαφόν σε εμφιαλωμένο νερό σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης όπως αεροδρόμια και λιμάνια.

Κατά τις τοποθετήσεις των εμπλεκομένων μερών, εκφράστηκαν διάφορες απόψεις αλλά και έντονες αντιδράσεις με ΟΕΒ, ΚΕΒΕ και διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων να δηλώνουν την κάθετη διαφωνία τους.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης, «κάναμε την πρώτη συζήτηση στη Βουλή και ευελπιστούμε ότι θα υιοθετηθεί πριν τις καλοκαιρινές διακοπές της Βουλής για να το υιοθετήσουμε και εμείς και να προλάβουμε την καλοκαιρινή σεζόν».

Από την πλευρά των καταναλωτών, η εκπρόσωπος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Βιργινία Χρίστου, μιλώντας στο ThemaOnline δήλωσε πως ο Σύνδεσμος δεν είναι αντίθετος με το νομοσχέδιο το κρίνει όμως ως ημιτελές.

Όπως εξήγησε «υπάρχουν τρία σημεία για τα οποία θέσαμε ερωτήσεις».

Το πρώτο αίτημα αφορά την συμπερίληψη κι άλλων προϊόντων πέρα από το νερό στο νομοσχέδιο. Το Υπουργείο απάντησε αρνητικά σημειώνοντας πως αν το πλαφόν περάσει και πετύχει ίσως το σκεφτούν.

Το δεύτερο σημείο αφορά την ποσότητα νερού. Το νομοσχέδιο προβλέπει πλαφόν στα 500 και 750 ml. Ρωτήσαμε κατά πόσο έχει γίνει έρευνα εάν η απώλεια κέρδους θα μετακυλιστεί στις άλλες ποσότητες νερού όπως 330 ml, 1 και 1,5 λίτρο με αύξηση της τιμής πώλησής τους.

Το τρίτο αφορά την δυνατότητα του διευθυντή της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή να επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο σε όσους δεν συμμορφώνονται με το πλαφόν μέχρι 10 χιλ. ευρώ. Ο Σύνδεσμος προτείνει το πρόστιμο να πέφτει κάτω από την ευρύτερη νομοθεσία (112/2021) που θεσπίστηκε μετά από οδηγία της ΕΕ για τα δικαιώματα των καταναλωτών σύμφωνα με την οποία προβλέπονται πρόστιμα μέχρι και 1 εκατ. ευρώ. «Θεωρούμε ότι η θέσπιση του προστίμου μέχρι 10 χιλ. ευρώ είναι κατά παράβαση του υφιστάμενου νόμου», σημείωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φρικτό έγκλημα στην Αμφιλοχία: 43χρονος σκότωσε τη γυναίκα του με κυνηγετικό όπλο

Υπόθεση Metamax: Υπό κράτηση ο 48χρονος ύποπτος - Εξακολουθεί να καταζητείται 63χρονος

Είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση στην Κύπρο; Οι αλλαγές που έρχονται και οι ποινές που ορίζει η νομοθεσία

Εδώ θα βρεις το χάρτη με όλα τα σημεία με σταθερές κάμερες στην Κύπρο - Λεπτομέρειες

Συνεχάρη τον Φειδία για την εκλογή του ο Έλον Μάσκ «Συγχαρητήρια» - Δείτε βίντεο

Ημικρανία με αύρα: Καινοτόμος έρευνα εντοπίζει πρωτεΐνες που οδηγούν σε υποσχόμενες θεραπείες«Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να δώσει τολμηρές λύσεις» - Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή

«Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να δώσει τολμηρές λύσεις» - Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ συζήτησε σήμερα τα αποτελέσματα των εκλογών της 9ης Ιουνίου στις οποίες καταγράφηκε αφ’ ενός ένα αδιαμφισβήτητα αρνητικό για το ΑΚΕΛ μια σημαντική επιτυχία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top