Προβλήματα με τις γεννήτριες στην Δεκέλεια - Ποιο το κόστος για αγορά νέων και ποιος θα το επωμιστεί

Προβλήματα με τις γεννήτριες στην Δεκέλεια - Ποιο το κόστος για αγορά νέων και ποιος θα το επωμιστεί

Μεγάλες σε ηλικία οι γεννήτριες στον Ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Δεκέλειας, με αποτέλεσμα η επάρκεια ηλεκτρισμού να διασφαλίζεται σχεδόν οριακά, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, Γιώργο Πέτρου, «οι γεννήτριες έχουν κάποια ηλικία και έχει επιτραπεί να εργάζονται μέχρι το τέλος του 2029. Έχουμε προχωρήσει με καταχώρηση προσφοράς για το μελετητή ο οποίος θα ετοιμάσει προσφορές για γεννήτριες και θα αναλάβει την ευθύνη επίβλεψης».

Πρόκειται για εγκατάσταση δύο νέων ευέλικτων γεννητριών στον σταθμό Δεκέλειας, συνολικής ισχύος 80 μεγαβάτ, οι οποίες θα στοιχίσουν 80 εκατομμύρια ευρώ.

Οπως ανέφερε ο κ.Πέτρου, η ΑΗΚ έστειλε αίτημα να καλυφθεί το κόστος εγκατάστασης των δύο νέων γεννητριών στη Δεκέλεια από όλους τους καταναλωτές τόσο σε δικούς της πελάτες όσο και των ιδιωτικών εταιρειών.

Δείτε όσα ανέφερε:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κινήθηκε γύρω από το Κυπριακό, την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, αλλά και τον ευρύτερο γεωπολιτικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE