Προβλήματα με τις γεννήτριες στην Δεκέλεια - Ποιο το κόστος για αγορά νέων και ποιος θα το επωμιστεί

Προβλήματα με τις γεννήτριες στην Δεκέλεια - Ποιο το κόστος για αγορά νέων και ποιος θα το επωμιστεί

Μεγάλες σε ηλικία οι γεννήτριες στον Ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Δεκέλειας, με αποτέλεσμα η επάρκεια ηλεκτρισμού να διασφαλίζεται σχεδόν οριακά, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, Γιώργο Πέτρου, «οι γεννήτριες έχουν κάποια ηλικία και έχει επιτραπεί να εργάζονται μέχρι το τέλος του 2029. Έχουμε προχωρήσει με καταχώρηση προσφοράς για το μελετητή ο οποίος θα ετοιμάσει προσφορές για γεννήτριες και θα αναλάβει την ευθύνη επίβλεψης».

Πρόκειται για εγκατάσταση δύο νέων ευέλικτων γεννητριών στον σταθμό Δεκέλειας, συνολικής ισχύος 80 μεγαβάτ, οι οποίες θα στοιχίσουν 80 εκατομμύρια ευρώ.

Οπως ανέφερε ο κ.Πέτρου, η ΑΗΚ έστειλε αίτημα να καλυφθεί το κόστος εγκατάστασης των δύο νέων γεννητριών στη Δεκέλεια από όλους τους καταναλωτές τόσο σε δικούς της πελάτες όσο και των ιδιωτικών εταιρειών.

Δείτε όσα ανέφερε:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Εκλογές με φόντο την εσωστρέφεια - Η κάλπη της 5ης Σεπτεμβρίου και η μάχη για την επόμενη μέρα

ΕΔΕΚ: Εκλογές με φόντο την εσωστρέφεια - Η κάλπη της 5ης Σεπτεμβρίου και η μάχη για την επόμενη μέρα

Η ώρα της κάλπης πλησιάζει για την ΕΔΕΚ, με τα μέλη του κόμματος να καλούνται στις 5 Σεπτεμβρίου να επιλέξουν τον νέο Πρόεδρο, σε μια εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται στη σκιά μιας παρατεταμένης εσωστρέφειας και έντονης δημόσιας αντιπαράθεσης, για την ίδια την εκλογική διαδικασία.