Από σκύβαλα ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή του χωριού Λάνια - Πρόλαβαν τα χειρότερα

Από σκύβαλα ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή του χωριού Λάνια - Πρόλαβαν τα χειρότερα

Στο στάδιο τελικών κατασβέσεων βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε μεταξύ των κοινοτήτων Άλασσας και Μονάγρι, στην επαρχία Λεμεσού. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττή, η φωτιά ξεκίνησε από σκύβαλα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ.Κεττής, σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ, η πυρκαγιά είναι διαχειρίσιμη, έχει οριοθετηθεί περιμετρικά από επίγειες δυνάμεις και γίνονται τελικές κατασβέσεις.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, που έκαψε περίπου τρία εκτάρια από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, είχαν κινητοποιηθεί πέντε εναέρια μέσα, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τέσσερα του Τμήματος Δασών, μια υδροφόρα και ένας προωθητής γαιών.

Ο κ. Κεττής σημειώνει ότι, όπως διαπιστώθηκε, η πυρκαγιά ξεκίνησε από σκύβαλα που βρίσκονταν στην άκρη δρόμου.

*κεντρική φωτογραφία- αρχείο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανέλαβε επίσημα τα ηνία της ΕΕ η Κύπρος: Έμφαση στην ασφάλεια, την ειρήνη και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Ανέλαβε επίσημα τα ηνία της ΕΕ η Κύπρος: Έμφαση στην ασφάλεια, την ειρήνη και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Με επίκεντρο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, τη στρατηγική αυτονομία και την ειρήνη στην περιοχή, η Κύπρος ανέλαβε επίσημα την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE