Standard & Poor’s: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες

Standard & Poor’s: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες

Σε αναβάθμιση των αξιολογήσεων των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, διατηρώντας θετικές τις προοπτικές.

Συγκεκριμένα, η Alpha Bank αναβαθμίζεται σε «BB» από «BB-», η Eurobank σε «BB+» από «BB», η Εθνική Τράπεζα σε «BB+» από «BB» και η Τράπεζα Πειραιώς σε «BB» από «BB-». Καταλυτικό ρόλο, όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, έπαιξε η περαιτέρω μείωση των «κόκκινων» δανείων, η θετική δυναμική της ελληνικής οικονομίας λόγω της ισχυρής επενδυτικής δραστηριότητας που συνδέεται με το Ταμείο Ανάκαμψης και η διανομή μερισμάτων από τις τέσσερις τράπεζες για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια που φανερώνει τη βελτιωμένη κερδοφορία και την ενισχυμένη κεφαλαιοποίησή τους.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE