Standard & Poor’s: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες

Standard & Poor’s: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες

Σε αναβάθμιση των αξιολογήσεων των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, διατηρώντας θετικές τις προοπτικές.

Συγκεκριμένα, η Alpha Bank αναβαθμίζεται σε «BB» από «BB-», η Eurobank σε «BB+» από «BB», η Εθνική Τράπεζα σε «BB+» από «BB» και η Τράπεζα Πειραιώς σε «BB» από «BB-». Καταλυτικό ρόλο, όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, έπαιξε η περαιτέρω μείωση των «κόκκινων» δανείων, η θετική δυναμική της ελληνικής οικονομίας λόγω της ισχυρής επενδυτικής δραστηριότητας που συνδέεται με το Ταμείο Ανάκαμψης και η διανομή μερισμάτων από τις τέσσερις τράπεζες για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια που φανερώνει τη βελτιωμένη κερδοφορία και την ενισχυμένη κεφαλαιοποίησή τους.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους»: Ο Χριστοδουλίδης παρουσιάζει τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας

«Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους»: Ο Χριστοδουλίδης παρουσιάζει τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας

Με αναφορά στα σημαντικότερα επιτεύγματα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε σε απολογισμό μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της κυπριακής θητείας.

BEST OF TOTHEMAONLINE