Standard & Poor’s: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες

Standard & Poor’s: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες

Σε αναβάθμιση των αξιολογήσεων των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, διατηρώντας θετικές τις προοπτικές.

Συγκεκριμένα, η Alpha Bank αναβαθμίζεται σε «BB» από «BB-», η Eurobank σε «BB+» από «BB», η Εθνική Τράπεζα σε «BB+» από «BB» και η Τράπεζα Πειραιώς σε «BB» από «BB-». Καταλυτικό ρόλο, όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, έπαιξε η περαιτέρω μείωση των «κόκκινων» δανείων, η θετική δυναμική της ελληνικής οικονομίας λόγω της ισχυρής επενδυτικής δραστηριότητας που συνδέεται με το Ταμείο Ανάκαμψης και η διανομή μερισμάτων από τις τέσσερις τράπεζες για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια που φανερώνει τη βελτιωμένη κερδοφορία και την ενισχυμένη κεφαλαιοποίησή τους.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, φαίνεται να ολοκληρώνει τις τελευταίες του αποφάσεις πριν παρουσιάσει τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αν και οι ανακοινώσεις αναμένονταν την χθεσινή ημέρα, τελικά μετατέθηκαν, με το Προεδρικό να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

BEST OF TOTHEMAONLINE