Αντιδράσεις στα κατεχόμενα: «Προπαγάνδα» η νέα σειρά του Netflix «Famagusta», ισχυρίζεται το «υπεξ»

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα: «Προπαγάνδα» η νέα σειρά του Netflix «Famagusta», ισχυρίζεται το «υπεξ»

To «υπουργείο εξωτερικών» ισχυρίζεται ότι το περιεχόμενο της νέας σειράς «Famagusta» η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα Netflix στις 20 Σεπτεμβρίου 2024 «διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια» και αποτελεί «προπαγάνδα»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του «υπεξ», η Κυπριακής παραγωγής σειρά παρουσιάζει «πλήρως ανυπόστατα και αιμοδιψή σενάρια» σχετικά με τα γεγονότα στην Κύπρο. Το «υπουργείο» καταγγέλλει την σειρά ως «προπαγάνδα» που διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, παρουσιάζοντας την έναρξη του Κυπριακού προβλήματος το 1974.

Η ανακοίνωση καλεί τους δημιουργούς της σειράς και την πλατφόρμα Netflix να αναλάβουν τις ευθύνες τους και απαιτεί την άμεση απόσυρση της σειράς.

Το «υπουργείο» υπενθυμίζει τα όσα υπέστη, κατά τους ισχυρισμούς του, η τουρκοκυπριακή κοινότητα πριν το 1974, επιμένοντας στην νομιμοποίηση της τουρκικής εισβολής ως «ειρηνευτικής επέμβασης» για την προστασία των Τουρκοκυπρίων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος καταγγέλλει 975 τουρκικές παραβιάσεις στον Γκουτέρες

Η Κύπρος καταγγέλλει 975 τουρκικές παραβιάσεις στον Γκουτέρες

Παραστάσεις κατά των εκτενών παραβιάσεων του εναέριου και του θαλάσσιου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία το πρώτο εξάμηνο φέτος κάνει στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Μαρία Μιχαήλ, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση προς τον διεθνή οργανισμό για εφαρμογή των αποφάσεών του για το Κυπριακό.