Αντιδράσεις στα κατεχόμενα: «Προπαγάνδα» η νέα σειρά του Netflix «Famagusta», ισχυρίζεται το «υπεξ»

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα: «Προπαγάνδα» η νέα σειρά του Netflix «Famagusta», ισχυρίζεται το «υπεξ»

To «υπουργείο εξωτερικών» ισχυρίζεται ότι το περιεχόμενο της νέας σειράς «Famagusta» η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα Netflix στις 20 Σεπτεμβρίου 2024 «διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια» και αποτελεί «προπαγάνδα»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του «υπεξ», η Κυπριακής παραγωγής σειρά παρουσιάζει «πλήρως ανυπόστατα και αιμοδιψή σενάρια» σχετικά με τα γεγονότα στην Κύπρο. Το «υπουργείο» καταγγέλλει την σειρά ως «προπαγάνδα» που διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, παρουσιάζοντας την έναρξη του Κυπριακού προβλήματος το 1974.

Η ανακοίνωση καλεί τους δημιουργούς της σειράς και την πλατφόρμα Netflix να αναλάβουν τις ευθύνες τους και απαιτεί την άμεση απόσυρση της σειράς.

Το «υπουργείο» υπενθυμίζει τα όσα υπέστη, κατά τους ισχυρισμούς του, η τουρκοκυπριακή κοινότητα πριν το 1974, επιμένοντας στην νομιμοποίηση της τουρκικής εισβολής ως «ειρηνευτικής επέμβασης» για την προστασία των Τουρκοκυπρίων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα μετά τη συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν – Η κρίσιμη ημερομηνία και τα επόμενα βήματα

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα μετά τη συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν – Η κρίσιμη ημερομηνία και τα επόμενα βήματα

Νέα κινητικότητα καταγράφεται στο Κυπριακό, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE