Εξηγεί ο Κυριακού: Γιατί η Εκκλησία είναι κατά της ευθανασίας - Δείτε βίντεο

Εξηγεί ο Κυριακού: Γιατί η Εκκλησία είναι κατά της ευθανασίας - Δείτε βίντεο

Για την πρόταση νόμου που κατέθεσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ειρήνη Χαραλαμπίδου για ιατρικώς υποβοηθούμενο τερματισμό της ζωής ασθενών (ευθανασία) μίλησε στην εκπομπή του SIGMA «Μεσημέρι και Κάτι» ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυριακού εξήγησε γιατί η Εκκλησία είναι κατά της ευθανασίας.

«Πρώτα πρώτα η ευθανασία έχει στον πυρήνα της το στοιχείο της αυτονόμησης του ανθρώπου από τον Θεό, έχουμε αυτονομηθεί από τον Θεό και αποφασίσουμε για τον θάνατο. Το ανθρώπινο δικαίωμα είναι συμμετοχικό, η ευθανασία είναι ατομικό δικαίωμα. Στη ευθανασία υπάρχει το στοιχείο της αυτοκτονίας», ανέφερε.

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η Άγκυρα ανοίγει τα χαρτιά της, η Ολγκίν αναζητεί διέξοδο και η Λευκωσία μετρά τις προθέσεις της Τουρκίας

Κυπριακό: Η Άγκυρα ανοίγει τα χαρτιά της, η Ολγκίν αναζητεί διέξοδο και η Λευκωσία μετρά τις προθέσεις της Τουρκίας

Έντονη διπλωματική κινητικότητα, παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, συνθέτουν το σκηνικό που διαμορφώνεται στο Κυπριακό, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την προγραμματισμένη τριμερή συνάντηση της Δευτέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE