ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά σε φυλάκιο – Στο νοσοκομείο δυο εθνοφρουροί

Πυρκαγιά σε φυλάκιο – Στο νοσοκομείο δυο εθνοφρουροί

Σε συναγερμό τέθηκε το πρωί της Τρίτης, 20/10, στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς στην επαρχία Λάρνακας, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε απόσταση αναπνοής από φυλάκιο της περιοχής Αθηένου, πλησίον της νεκρής ζώνης.

Οι εθνοφρουροί που επάνδρωναν το φυλάκιο προσπάθησαν να κατασβέσουν τη φωτιά, που απειλούσε το φυλάκιό τους, με αποτέλεσμα δύο απ’ αυτούς να εισπνεύσουν μεγάλες ποσότητες καπνού και να μεταφερθούν λιπόθυμοι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Ανάστατοι οι γονείς των εθνοφρουρών έσπευσαν στο νοσοκομείο μόλις πληροφορήθηκαν για το συμβάν, προκειμένου να βρεθούν δίπλα στα παιδιά τους. Εκεί έκπληκτοι ενημερώθηκαν ότι το συγκεκριμένο φυλάκιο δεν επανδρωνόταν από πυροσβεστήρες.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 9.30π.μ.

Εργάτες των Δημοσίων Έργων εκτελούσαν βελτιωτικές εργασίες στα σκαλιά που οδηγούν προς την σκοπιά του φυλακίου, όπου βρίσκεται ύψωμα, σε πολύ κοντινή απόσταση από τη νεκρή ζώνη της Αθηένου. Ένας από τους εργάτες δούλευε με σμιρίλιο και σε κάποια στιγμή οι σπινθήρες από το μηχάνημα πετάχτηκαν στο διπλανό χωράφι, με αποτέλεσμα σε διάστημα δευτερολέπτων να προκληθεί πυρκαγιά.

Λόγω της ψηλής θερμοκρασίας, η φωτιά άρχισε να παίρνει διαστάσεις και ν’ απειλεί το φυλάκιο. Πανικόβλητοι οι εθνοφρουροί ενημέρωσαν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ προσέτρεξαν και οι ίδιοι στο ύψωμα για να κατασβέσουν τη φωτιά, χρησιμοποιώντας ότι μέσο έβρισκαν μπροστά τους. Πυροσβεστήρες δεν υπήρχαν στο φυλάκιο.

Προτού φθάσει στο μέρος η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έθεσε υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά, δύο εθνοφρουροί, στη προσπάθεια τους να περιορίσουν την πυρκαγιά, εισέπνευσαν μεγάλες ποσότητες καπνού, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Μεταφέρθηκαν λιπόθυμοι με στρατιωτικό όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου τους χορηγήθηκε οξυγόνο και κρατήθηκαν για περαιτέρω νοσηλεία.

Πηγή: larnakaonline

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top