Ντουζαρίκ: «Ο Γκουτέρες παραμένει δεσμευμένος για διεξαγωγή άτυπων διευρυμένων επαφών στο Κυπριακό»

Ντουζαρίκ: «Ο Γκουτέρες παραμένει δεσμευμένος για διεξαγωγή άτυπων διευρυμένων επαφών στο Κυπριακό»

Στη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα για τη διεξαγωγή άτυπων διευρυμένων επαφών με σκοπό την εξεύρεση κοινού εδάφους για επανέναρξη των συνομιλίων στο Κυπριακό, αναφέρθηκε ο Εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζαρίκ απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

«Όπως συμφώνησε ο Γενικός Γραμματέας με τους ηγέτες κατά τη διάρκεια του άτυπου δείπνου τους στις 15 Οκτωβρίου, προσβλέπει στη διεξαγωγή μιας άτυπης συνάντησης ευρύτερης μορφής στο εγγύς μέλλον υπό την αιγίδα του για να συζητήσει την πορεία προς τα εμπρός και παραμένει δεσμευμένος με τα μέρη σχετικά με αυτό», σημείωσε ο κ. Ντουζαρίκ.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη επίσκεψη της Αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέα, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο στην Κύπρο το επόμενο διάστημα ο κ. Ντουζαρίκ ανέφερε ότι «ακόμα δεν υπάρχει ανακοινώσιμη ημερομηνία».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.