Νέες βολές Φαίδωνα για το ΓΝ Πάφου: «Πλέον αποδεδειγμένα κινδυνεύουν ζωές - Έχουν χαθεί και μερικές»
09.12.2024 - 09:44
Σε νέες βολές για το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου προέβη ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, μετά την καταγγελία που έκανε για παιδί με πνευμονία και ταχυκαρδία που αναγκάστηκε να μεταφερθεί από την Πόλη Χρυσοχούς εσπευσμένα στη Λεμεσό καθώς δεν υπήρχαν κλίνες στην Πάφο.
Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι το ΓεΣΥ ανέχεται να γίνεται κλοπή χρήματων από τα δημόσια οικονομικά ενώ γίνονται υπερχρεώσεις σε συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις.
«Γιατροί κάνουν ιατρική πράξη των 15 λεπτών που δεν χρειάζεται εξειδίκευση και παίρνουν 2 χιλιάδες ευρώ», πρόσθεσε, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα δώσει στην δημοσιότητα τις επόμενες μέρες συγκεκριμένες καταγγελίες για ιατρικές πράξεις.
«Πλέον αποδεδειγμένα κινδυνεύουν ζωής, τολμώ να σας πω λόγω κακής στελέχωσης και λειτουργίας έχουν χαθεί και μερικές ζωές, γονείς έχασαν τα παιδιά τους έχουν προσφύγει και στην δικαιοσύνη», είπε καταληκτικά.
Η σημερινή ημέρα καταγράφεται ως ορόσημο για την Κυπριακή Δημοκρατία. Για δεύτερη φορά από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, η Κύπρος αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, σε μια συγκυρία ιδιαίτερα απαιτητική για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αλλά και για τη διεθνή πολιτική σκηνή.