Υπουργικό: Αποφάσισε αυξημένο κονδύλι για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2030

Υπουργικό: Αποφάσισε αυξημένο κονδύλι για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2030

Την αύξηση του ύψους της οικονομικής ενίσχυσης για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα κατά €4 εκ., ανακοίνωσε η Υφυπουργός Πολιτισμού Βασιλική Κασσιανίδου μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε δήλωσή της η Υφυπουργός ανέφερε ότι ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης είναι από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ότι η Κύπρος θα φιλοξενήσει τον θεσμό το 2030 στη βάση διαδικασίας διαγωνισμού που ορίζεται σε σχετική Απόφαση της ΕΕ. Το Υφυπουργείο Πολιτισμού, πρόσθεσε, είναι η αρμόδια διαχειριστική αρχή για την προώθηση όλων των σχετικών διαδικασιών αναφορικά με τον διαγωνισμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο, με σημερινή Απόφασή του, σε μια προσπάθεια περαιτέρω στήριξης της δράσης της, ενέκρινε την αύξηση του ύψους της οικονομικής ενίσχυσης για τις λειτουργικές δαπάνες της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2030 από €6 εκ. σε €10 εκ.», είπε.

Πρόσθεσε ότι ως λειτουργικές δαπάνες με βάση και το έντυπο υποβολής υποψηφιότητάς ορίζονται οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, οι δραστηριότητες προβολής και προώθησης και δαπάνες σχετικές με το διοικητικό κόστος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Από την ακινησία, στην «ανάπτυξη συνεργασίας» - Τα ΜΟΕ και η διαδικασία βήμα - βήμα μέχρι τον Ιούλιο

Κυπριακό: Από την ακινησία, στην «ανάπτυξη συνεργασίας» - Τα ΜΟΕ και η διαδικασία βήμα - βήμα μέχρι τον Ιούλιο

Σε μια περίοδο όπου το κυπριακό βρισκόταν σε παρατεταμένο λήθαργο, από τον Ιούλιο του 2017 όπου ο Αντόνιο Γκουτέρες, μας ευχήθηκε «καλή επιτυχία» κηρύσσοντας τη λήξη της διάσκεψης στο Κραν Μοντανά μέχρι σήμερα, οχτώ χρόνια μετά, έχοντας μια Τουρκία και ένα ψευδοκράτος, να απαιτούν λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα, το αποτέλεσμα της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη, δικαιολογημένα, έφερε χαμόγελα κυρίως σε Λευκωσία και Αθήνα.