Έξαλλος δηλώνει ο Τραμπ με τον Πούτιν: Αν δεν υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία, έρχονται δασμοί στο ρωσικό πετρέλαιο

Έξαλλος δηλώνει ο Τραμπ με τον Πούτιν: Αν δεν υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία, έρχονται δασμοί στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι αισθάνθηκε «πολύ θυμωμένος» και «έξαλλος» μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αμφισβήτησε την αξιοπιστία του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο αμερικανικό δίκτυο NBC News, ο Τραμπ επέκρινε τον Ρώσο πρόεδρο για την πρότασή του να συσταθεί μεταβατική κυβέρνηση στο Κίεβο, κάτι που θα σήμαινε την εκπαραθύρωση του Ζελένσκι. «Δεν είναι αυτός ο σωστός δρόμος» τόνισε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι αν δεν μπορέσει να έρθει σε συμφωνία με τη Μόσχα για να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία, και εφόσον κρίνει ότι ευθύνεται η Ρωσία – «αν και ίσως να μην φταίει» –, τότε σκοπεύει να επιβάλει δευτερογενείς δασμούς στο ρωσικό πετρέλαιο. «Αυτό σημαίνει πως αν αγοράζεις πετρέλαιο από τη Ρωσία, δεν θα μπορείς να κάνεις δουλειές στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε. Όπως διευκρίνισε, οι δασμοί θα κυμαίνονται μεταξύ 25% και 50% σε κάθε ρωσική εξαγωγή πετρελαίου.

Ο Τραμπ γνωστοποίησε επίσης ότι σκοπεύει να μιλήσει ξανά με τον Πούτιν μέσα στην εβδομάδα.

 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από τη Μόσχα. Η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές «παράνομες» τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της που, όπως ισχυρίζεται, έχουν ως στόχο να επωφεληθεί οικονομικά η Δύση.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε να αναλάβει την εξουσία στην Ουκρανία μια μεταβατική κυβέρνηση ώστε να διεξαχθούν εκλογές και να υπογραφτούν κρίσιμες συμφωνίες για να τερματιστεί ο πόλεμος.

«Θα μπορούσε να αναλάβει την εξουσία μια προσωρινή κυβέρνηση στην Ουκρανία, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, των ΗΠΑ, χωρών της Ευρώπης και εταίρων μας» ανέφερε ο Πούτιν μιλώντας σε μέλη του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στο βόρειο λιμάνι Μουρμάνσκ. Κατόπιν θα ήταν δυνατό «να διεξαχθούν εκλογές και να έλθει στην εξουσία μια ικανή κυβέρνηση που θα έχαιρε της εμπιστοσύνης του λαού» ώστε «να αρχίσουν συνομιλίες για μια συμφωνία ειρήνης» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

Σε μια συνέντευξη διαφορετική από κάθε άλλη, ο τέως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδέχεται το ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου στο κτήμα του στην Αργάκα, μακριά από τα φώτα της πολιτικής καθημερινότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE