Θανατηφόρο στη Λευκωσία: Συνελήφθη ο 35 χρόνος οδηγός του οχήματος που παρέσυρε την 87χρονη Ιφιγένεια
Στη σύλληψη του 35χρονου οδηγού του οχημάτος που παρέσυρε την 87χρονη Ιφιγένεια Κρασιά προχώρησε η Αστυνομία.
Συγκεκριμένα, έγινε δωρεά 29 οχημάτων, καθώς και 19 ειδών τεχνικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών στολών, συσκευών αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, κινητών συστημάτων και υποστήριξης υποδομής πληροφορικής.
"Εφαρμόζουμε ένα μακροπρόθεσμο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης στην τδβκ και την ενίσχυση και την ανθεκτικότητα των θεσμών της. Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει άλλοτε τη μεταφορά εμπειρίας σε καθιερωμένες δημόσιες υπηρεσίες, άλλοτε τη συνεργασία σε περίπτωση πυρκαγιών, πλημμυρών και άλλων φυσικών καταστροφών, και άλλοτε, όπως συμβαίνει σήμερα, δωρεές οχημάτων και εξοπλισμού" ανέφερε.
Η υποστήριξή μας, συνέχισε, έχει επεκταθεί σε πολλούς τομείς, "συμπεριλαμβανομένων του κτηματολογίου, του πληθυσμού, της μετανάστευσης και των ψηφιακών υποδομών".
Αναφερόμενος στη διαχείριση της μετανάστευσης, είπε ότι έχουν εφαρμοστεί συστήματα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων με το "κέντρο διαχείρισης μετανάστευσης που ιδρύθηκε στη Λευκωσία" και ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην ασφάλεια των "συνόρων" και στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.
Ο Γιλμάζ είπε ότι η υποστήριξή τους "προς την αστυνομία και το λιμενικό σώμα συνεχίζεται με πολύπλευρο τρόπο, από την εκπαίδευση έως τον τεχνικό εξοπλισμό" και πρόσθεσε ότι η Τουρκία παρέχει τέτοια υποστήριξη "όχι για να σώσει την κατάσταση, αλλά για να προετοιμάσει τους θεσμούς της τδβκ για το μέλλον".
"Ο αγώνας της τδβκ για ανάπτυξη είναι εθνικός σκοπός για την Τουρκία. Η διασφάλιση ότι οι Τουρκοκύπριοι θα επιτύχουν μια ισχυρή, αυτοσυντηρούμενη δομή δεν είναι απλώς μια επιλογή για εμάς, αλλά μια ευθύνη" συνέχισε.
Είπε ακόμη ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της 'τδβκ' και να βαδίζει στο μονοπάτι με την ίδια πίστη, την ίδια αποφασιστικότητα και το ίδιο πνεύμα αδελφοσύνης.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις