ΚΟΣΜΟΣ

Ολάντ: «Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα» - Τριήμερο πένθος στη Γαλλία

Ολάντ: «Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα» - Τριήμερο πένθος στη Γαλλία

Η επίθεση στο Παρίσι προετοιμάστηκε από το εξωτερικό με βοήθεια μέσα από τη Γαλλία, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος - Χαρακτήρισε την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση ως «πράξη απόλυτης βαρβαρότητας».

Πράξη πολέμου από το Ισλαμικό Κράτος χαρακτήρισε την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε νέο διάγγελμά του το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος κήρυξε τριήμερο πένθος στη χώρα, η επίθεση οργανώθηκε και προετοιμάστηκε από το εξωτερικό με βοήθεια μέσα από τη Γαλλία.

«Πρόκειται για πράξη απόλυτης βαρβαρότητας» είπε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας σε όλη τη χώρα.

Τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση ο Ολάντ ανακοίνωσε την απόφασή του να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες κινήσεις, προκειμένου να εντοπιστούν οι τρομοκράτες και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top