ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Δικαίωμα της Τουρκίας να προστατέψει τα σύνορά της

Ομπάμα: Δικαίωμα της Τουρκίας να προστατέψει τα σύνορά της

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Τουρκία να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητά της», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος καλεί σε αποκλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Μόσχα και Άγκυρα

Μετά την έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ που ζήτησε η Τουρκία μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά F-16, ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ παραχώρησε δηλώσεις σε εκπροσώπους του Τύπου σχετικά με το ζήτημα.

Όπως είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ είχε εκφράσει τις ανησυχίες του για τις ρωσικές επιχειρήσεις κοντά στα τουρκικά σύνορα, επισημαίνοντας πως πολλές επιθέσεις από ρωσικά μαχητικά σημειώθηκαν σε περιοχές που δεν ήταν παρόντα στοιχεία του Ισλαμικού Κράτους.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Τουρκία να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητά της. Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις εξελίξεις στα σύνορα και θα προχωρήσω σε επιπλέον επικοινωνία με την Μόσχα. Η διπλωματία και η αποκλιμάκωση είναι σημαντικές για την επίλυση αυτού του ζητήματος», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, δήλωσε πως το ρωσικό αεροσκάφος πράγματι παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Επισήμανε, μάλιστα, πως υπήρξε επαφή ανάμεσα σε Μόσχα και Άγκυρα, αλλά δεν επικοινώνησαν αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Κατέθεταν για δύο ώρες Ησαΐας και Τιμόθεος - «Έγιναν ομαλά»

Μονή Αββακούμ: Κατέθεταν για δύο ώρες Ησαΐας και Τιμόθεος - «Έγιναν ομαλά»

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μοναχών Ησαΐα και Τιμόθεου, σχετικά με την υπόθεση της ΙΜ Οσίου Αββακούμ, ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Κύπρου. Οι καταθέσεις έγιναν ομαλά, είπε στο ΚΥΠΕ ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top