ΚΟΣΜΟΣ

Νταβούτογλου: Δεν έχουμε πρόθεση να τεντώσουμε το σκοινί με τη Ρωσία

Νταβούτογλου: Δεν έχουμε πρόθεση να τεντώσουμε το σκοινί με τη Ρωσία

Η προστασία του δικού μας εναέριου χώρου είναι το πιο φυσικό δικαίωμά μας, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, λέγοντας ότι δεν είναι στις προθέσεις τους να τεντώσουν το σκοινί και να προκαλέσουν ένταση με τη Ρωσία.

"Η Ρωσία είναι φίλη μας, είναι γείτονάς μας. Οι σχέσεις των μεγάλων κρατών και η επικοινωνία τους δεν θυσιάζονται για τα ατυχήματα", είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Ο κ. Νταβούτογλου ανέφερε ότι η Τουρκία εξήγησε αρκετές φορές τους κανόνες εμπλοκής της στη Ρωσία και πρόσθεσε ότι το ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε κατά την παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας. "Ο εναέριος χώρος που έγινε η παραβίαση είναι ταυτόχρονα και εναέριος χώρος του ΝΑΤΟ. Ενημερώσαμε για τις λεπτομέρειες του επεισοδίου τη Ρωσία. Όλες οι πλευρές πρέπει να φροντίσουν για ώστε να μην αυξηθεί η ένταση", είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Ανέφερε ακόμη ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ ενημέρωσε τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενώ ο ίδιος και ο Πρόεδρος Ερντογάν μίλησαν με τους ηγέτες άλλων χωρών. Ενημέρωσαν τον ΓΓ του ΝΑΤΟ. Ο ίδιος μίλησε με τους Πρωθυπουργούς της Βρετανίας, Ισπανίας και Γερμανίας.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι στην περιοχή Μπαϊρμπουτσακ της Συρίας όπου βρίσκονται οι Τουρκομάνοι είναι σε εξέλιξη μεγάλη επίθεση και αυτό αποδεικνύει πόσο βίαια συμπεριφέρεται το καθεστώς της Συρίας. "Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο του ISIS στο Μπαϊρμπουτσάκ, κανένα στοιχείο τρομοκρατίας. Κανείς δεν μπορεί να νομιμοποιήσει τις επιθέσεις που γίνονται στο Μπαϊρμπουτσάκ. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις επιθέσεις εναντίον των αθώων ανθρώπων του Μπαϊρμπουτσακ με τη δικαιολογία ότι επιτίθενται εναντίον τουISIS", πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top