ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουρουτζιάτης: «Πρόοδος στις έρευνες για το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας»

Λουρουτζιάτης: «Πρόοδος στις έρευνες για το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας»

Θετική χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Λάρνακας και Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) Ανδρέας Λουρουτζιάτης, την πρόοδο που υπάρχει στις έρευνες αναφορικά με το ΣΑΛ, προκειμένου όπως αναφέρει να «σταματήσουν να αιωρούνται σκιές και ψίθυροι» εναντίον ανθρώπων.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Λουρουτζιάτης αναφέρει πως πληροφορήθηκε «από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ενέκρινε το αίτημα της ανακριτικής ομάδας που διερευνά υποθέσεις που αφορούν το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λάρνακας, για έκδοση διατάγματος άρσης του απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών, περιλαμβανομένων και των δικών μου».
 
Προσθέτει πως «είναι θετικό ότι υπάρχει πρόοδος στις έρευνες για τις οποίες, επιθυμία όλων είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό και να ανακοινωθούν τα ευρήματα, για να σταματήσουν να αιωρούνται σκιές και ψίθυροι που πλήττουν την αξιοπρέπεια και υπόληψη ανθρώπων».
 
Στη γραπτή του δήλωση ο κ. Λουρουτζιάτης υπενθυμίζει ότι «στο πλαίσιο της προσπάθειάς μου για διαφάνεια και συμβολή στις έρευνες που ξεκίνησαν από την Ελεγκτική Υπηρεσία, είχα αποστείλει στις 24 Ιουλίου 2015 στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας επιστολή, παραθέτοντας πλήρη στοιχεία για όλες τις εταιρείες στις οποίες ήμουν ή εξακολουθώ να είμαι μέτοχος ή διοικητικός σύμβουλος. Επίσης γνωστοποιούσα στον Γενικό Ελεγκτή την απόφαση μου να απέχω από οποιαδήποτε συζήτηση / απόφαση μπορεί να έχει σχέση με εταιρείες που είχα ή εξακολουθώ να έχω μετοχές. Όλα τα πιο πάνω στοιχεία είχαν δοθεί στη συνέχεια και στη δημοσιότητα».
 
Ο Αντρέας Λουρουτζιάτης επανέλαβε «και σήμερα ότι γνώμονας σε όλες μου τις αποφάσεις ήταν και θα παραμείνει η διασφάλιση του συμφέροντος της Λάρνακας και των ανθρώπων της, αλλά και η φωνή της συνείδησης μου την οποία δεν νοιώθω ότι έχει παραβεί».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top