ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης: Η συνεργασία με πλατφόρμες πολιτών γίνεται για αξιοπιστία στην πολιτική

Περδίκης: Η συνεργασία με πλατφόρμες πολιτών γίνεται για αξιοπιστία στην πολιτική

Η συνεργασία των Οικολόγων με την Ένωση Δανειοληπτών ΕΥΝΟΜΙΑ, το Κίνημα Ανεξάρτητων Ελεύθερων Πολιτών και το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών ΖΥΓΟΣ, με τη φιλοδοξία να εξελιχθεί σε μια πλατφόρμα συνεργασίας πολιτών και κινημάτων πολιτών, γίνεται για να δώσουμε τον αγώνα για την αξιοπιστία στην πολιτική, τη διαφάνεια, την οριζόντια ψηφοφορία, την τιμωρία των ενόχων, την πράσινη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την ελευθερία της Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης στο Παγκύπριο Συνέδριο του Κινήματος στη Λευκωσία.

Ο κ. Περδίκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη τροποποίηση της εκλογικής νομοθεσίας σημειώνοντας ότι  με την κατάργηση της απλής αναλογικής, τον οικονομικό στραγγαλισμό των μικρότερων κομμάτων "και άλλα πιο πονηρά και βρώμικα κόλπα που εφαρμόζουν", επιχειρούν να πλήξουν τη δημοκρατική πολυφωνία και ιδιαιτέρως, να πνίξουν τη φωνή των Οικολόγων.

Επέκρινε τα δύο κύρια κόμματα του πολιτικού κατεστημένου ότι έχουν συστήσει "μια ιδιότυπη ιερά εξέταση και αποφασίζουν ποιο πολιτικό κίνημα ή πολιτικός, κρίνεται ανεξεταστέος ή μη προβιβάσιμος" κάνοντας λόγο για "μια νέα έκφραση της κομματικής ολιγαρχίας που ταλανίζει τον τόπο και το λαό, οδήγησε τη χώρα πολλές φορές στα χείλη της καταστροφής και προετοιμάζει νέα δεινά για τους Κύπριους".

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων είπε ότι από σήμερα με αφετηρία την κοινή πλατφόρμα των πολιτών, ξεκινά ένας ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στο κατεστημένο των κομμάτων, ένας αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη και της φύσης, ένας αγώνας για την Κύπρο και τον λαό μας.

Κάλεσε τους πολίτες στις επικείμενες εκλογές να αφήσουν την αποχή και την αδράνεια, να κλείσουν τον διακόπτη της αδιαφορίας και να ανάψουν το φως της ελπίδας, διότι, "το κακό κυριαρχεί εκεί που οι καλοί σιωπούν και αδιαφορούν".
 Είπε ότι το Κίνημα καταθέτει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για έργα πράσινης ανάπτυξης, που θα δημιουργήσουν αρκετές νέες θέσεις εργασίας και πιστεύει ότι με τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, ιδιαίτερα την ηλιακή, τη διαχείριση των αποβλήτων, τη βιολογική και εναλλακτική γεωργία, τον οικολογικό τουρισμό κλπ,  υπάρχουν πολλά περιθώρια  αειφόρου ανάπτυξης και πολλές νέες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους.

"Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν φαίνεται να προσανατολίζεται σε μια νέα σύγχρονη αντίληψη για την οικονομία. Η εντύπωση που έχουμε είναι ότι επανέρχεται στις ίδιες αποτυχημένες συνταγές της αχαλίνωτης κερδοσκοπίας και του εύκολου κέρδους", ανέφερε ο κ. Περδίκης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι μέχρι σήμερα οι Οικολόγοι φύτεψαν 10, 158 δέντρα και έδωσε την υπόσχεση ότι "στη νέα πενταετία δεν θα χωρεί η Κύπρος τα νέα μας δέντρα".
"Θα φυτέψουμε κάμπους και κορφοβούνια ακόμα και τις πλατφόρμες των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.  Γιατί το όριο που αυθαίρετα και καταχρηστικά επέβαλαν οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ θα το ξεπεράσουμε πέρα για πέρα", κατέληξε ο Πρόεδρος των Οικολόγων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top