ΚΟΣΜΟΣ

Αζερμπαϊτζάν: Εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι 29 αγνοούμενοι της Socar

Αζερμπαϊτζάν: Εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι 29 αγνοούμενοι της Socar

Ακόμα καίει η φωτιά στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου - Στους 33 οι διασωθέντες - Ένας ο επιβεβαιωμένος νεκρός

Μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου στην Κασπία Θάλασσα εκφράζονται φόβοι ότι οι 29 αγνοούμενοι θα εντοπιστούν νεκροί.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας SOCAR του Αζερμπαϊτζάν ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του, 33 διασώθηκαν, αλλά οι 29 δεν έχουν ακόμα βρεθεί. 

«Συνεχίζουμε την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης. Θεωρούμε αγνοούμενους αυτούς που δεν έχουν βρεθεί έως τώρα. Πιστεύουμε ότι ο Θεός θα μας βοηθήσει να τους βρούμε, παρότι πιθανώς είναι αδύνατο», δήλωσε ο Χοσμπάχ Ουσιφζάντε, αντιπρόεδρος της εταιρίας. 

Ο αντιπρόεδρος της SOCAR πρόσθεσε πως διενεργείται έρευνα και για τον εντοπισμό τριών ακόμα εργατών, τους οποίους παρέσυρε η θάλασσα την Παρασκευή από μια άλλη πετρελαϊκή εξέδρα.

Την ίδια ώρα, εξήγησε πως οι άνδρες της πυροσβεστικής δεν έχουν ακόμα κατασβέσει πλήρως την πυρκαγιά, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα να έχει σβήσει μέχρι το τέλος της ημέρας.  

Ο Ουσιφζάντε πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα επανεξετάσει τα μέτρα ασφαλείας στις πετρελαϊκές εξέδρες της, πολλές από τις οποίες έχουν κατασκευαστεί την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της χώρας Ιλχάμ Αλίεφ κήρυξε τη σημερινή «ημέρα εθνικού πένθους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top