«Ανάσα ζωής» για την κυπριακή γη από τις βροχές των τελευταίων ημερών – Πόσο γέμισαν τα φράγματα

«Ανάσα ζωής» για την κυπριακή γη από τις βροχές των τελευταίων ημερών – Πόσο γέμισαν τα φράγματα

Μετά από μήνες ξηρασίας, οι βροχές των τελευταίων ημερών αναζωογόνησαν τη γη και επανέφεραν ζωή στον Πεδιαίο ποταμό, που κατέβηκε ξανά ορμητικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA Κύπρου και του Γιώργου Χρυσάνθου, η πληρότητα των φραγμάτων, αν και παραμένει χαμηλή, ανέβηκε από 9,4% σε 9,5%, ενώ οι βροχοπτώσεις έχουν ήδη φτάσει το 64% της κανονικής για τον Δεκέμβριο.

Το Τμήμα Μετεωρολογίας κάνει λόγο για «πολύ καλή συγκομιδή», με τις μεγαλύτερες ποσότητες να καταγράφονται στην ημιορεινή Λευκωσία.

Στα κατεχόμενα, οι έντονες καταιγίδες προκάλεσαν προβλήματα σε Λευκωσία και Κερύνεια, ενώ Μέσα Ενημέρωσης επισημαίνουν ότι άναρχες κατασκευές σε ποτάμια επιτείνουν τις πλημμύρες.

Το σύστημα Byron απομακρύνθηκε και ο καιρός θα βελτιωθεί Παρασκευή–Σάββατο, ενώ από την Κυριακή νέο σύστημα θα φέρει οργανωμένες βροχές και πιθανές καταιγίδες τη Δευτέρα. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν κοντά στις κανονικές για την εποχή.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εβδομάδα εξελίξεων για το Κυπριακό: «Το ζητούμενο είναι να επαναβεβαιωθεί το κεκτημένο στο σύνολό του»

Εβδομάδα εξελίξεων για το Κυπριακό: «Το ζητούμενο είναι να επαναβεβαιωθεί το κεκτημένο στο σύνολό του»

Κρίσιμη είναι η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις συναντήσεις και επαφές που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE