Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμπεν Ράντεφ, σκοπεύει να ιδρύσει κόμμα

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμπεν Ράντεφ, σκοπεύει να ιδρύσει κόμμα

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί, πυροδοτώντας εικασίες ότι θα σχηματίσει το δικό του πολιτικό κόμμα μετά την παραίτηση της κυβέρνησης τον περασμένο μήνα.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ράντεφ ανακοίνωσε ότι η χώρα θα προχωρήσει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών αφού τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της χώρας αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης, μετά την παραίτηση της προηγούμενης κυβέρνησης τον περασμένο μήνα, εν μέσω εκτεταμένων διαδηλώσεων.

Οι εκλογές θα είναι οι όγδοες από τον Απρίλιο του 2021.

Στο διάγγελμά του τη Δευτέρα, ο Ράντεφ καταφέρθηκε κατά της ολιγαρχίας και τα υπάρχοντα κόμματα, για τα οποία είπε ότι προδίδουν τη χώρα.

Είπε ακόμη ότι κατά τα εννέα χρόνια της θητείας του, η Βουλγαρία προόδευσε ως προς τη συμμετοχή της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς μπήκε στη ζώνη Σένγκεν ενώ υιοθέτησε και το ευρώ.

Μετά την αποδοχή της παραίτησης από το Συνταγματικό Δικαστήριο, νέα πρόεδρος θα ορκιστεί η αντιπρόεδρος Ιλιγιάνα Γιότοβα μέχρι το τέλος της θητείας, τον Ιανουάριο του 2027.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πού θα κινηθεί η ομιλία του Προέδρου στο Στρασβούργο - Οι πέντε πυλώνες που θα συνδέσει

Πού θα κινηθεί η ομιλία του Προέδρου στο Στρασβούργο - Οι πέντε πυλώνες που θα συνδέσει

Για την προϋπόθεση ισχύος και συνοχής εκ των έσω αναμένεται να μιλήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στους Ευρωβουλευτές την Τρίτη καθώς και να αναδείξει τη στενή συνεργασία που θα έχει η Κυπριακή Προεδρία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως ουσιαστική προϋπόθεση για την προώθηση σημαντικών ευρωπαϊκών πολιτικών και νομοθετικών φακέλων, αναφέρουν αρμόδιες πηγές..