ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Μεταφορών: Ζωτικής σημασίας η επιχειρησιακή συνέχεια της ΑΗΚ

Υπ. Μεταφορών: Ζωτικής σημασίας η επιχειρησιακή συνέχεια της ΑΗΚ

Ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης τέλεσε σήμερα τα εγκαίνια του Εφεδρικού Κέντρου Ανάκαμψης των συστημάτων πληροφορικής, τεχνολογίας, ηλεκτρονικών συστημάτων και τηλεπικοινωνιών της ΑΗΚ, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και το Εφεδρικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας, στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ, σκοπός του Εφεδρικού Κέντρου Ανάκαμψης είναι να παρέχει τη δυνατότητα στην ΑΗΚ και στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας, να συνεχίζουν να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στο κοινό, σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών τους, σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος των αντίστοιχων κεντρικών συστημάτων στη Λευκωσία, που ενδεχομένως θα προκληθεί από απρόβλεπτες αιτίες. 

Σε χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση ο Υπουργός επισήμανε ότι «η επιχειρησιακή συνέχεια της ΑΗΚ είναι ζωτικής σημασίας και σημαντική προϋπόθεση για τη συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητας, της ποιότητας ζωής των πολιτών και της ασφάλειας της χώρας».
 
Ο Υπουργός επίσης συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους αυτούς που συνέβαλαν στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την επιτυχή εκτέλεση αυτού του σημαντικού έργου.

Στην ομιλία του ο Όθωνας Θεοδούλου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής επεσήμανε ότι ενώ το έργο είχε εγκριθεί για τη χρηματοδοτική περίοδο 2014-2020, η Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΔΕΠΣΑ), πρότεινε στην ΑΗΚ σε περίπτωση που μπορούσε να υλοποιήσει το έργο έως τις 31/12/2015, να το συμπεριλάβει στο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο 2007-2013.

Το συνολικό κόστος για την ολοκλήρωση του Έργου ανήλθε στο ποσό των €1.042.531  εκ των οποίων το 85% καλύφθηκε από Συγχρηματοδότηση στα πλαίσια της Προγραμματικής περιόδου 2007-2013, κάτω από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα». Το υπόλοιπο της δαπάνης καλύφθηκε από τον ετήσιο Προϋπολογισμό της ΑΗΚ για το έτος 2015.
 
"Για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη των προδιαγραφών, την έκδοση του διαγωνισμού, την αξιολόγηση των προσφορών και τη διεύθυνση της υλοποίησης του έργου, εργάστηκαν αποκλειστικά Λειτουργοί της ΑΗΚ χωρίς τη χρήση εξωτερικών συμβούλων, γεγονός που αναδεικνύει για ακόμη μια φορά το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και τεχνογνωσίας του προσωπικού της ΑΗΚ" αναφέρεται.
 
Προστίθεται ότι για την ολοκλήρωση του έργου αυτού η ΑΗΚ είχε αγαστή συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τη Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, οι Λειτουργοί των οποίων ανταποκρίθηκαν άμεσα για την έγκαιρη υλοποίηση του έργου.
  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top