ΕΛΛΑΔΑ

Σφόδρα ενοχλημένη η Αθήνα από δηλώσεις του Τσέχου Προέδρου! Ανακάλεσε και τον Πρέσβη της από τη χώρα

Σφόδρα ενοχλημένη η Αθήνα από δηλώσεις του Τσέχου Προέδρου! Ανακάλεσε και τον Πρέσβη της από τη χώρα

Για διαβουλεύσεις ανακαλεί η Αθήνα τον πρέσβη της στην Τσεχία, σχετικά με την πολλοστή, όπως λέει το Υπουργείο Εξωτερικών, επίθεση του Προέδρου της χώρας Μίλος Ζέμαν που, ανάμεσα σε άλλα είπε ότι η Τσεχία θα προσχωρήσει στην ευρωζώνη όταν φύγει από αυτήν η Ελλάδα, κάτι το οποίο, κατά την γνώμη του, έπρεπε να γίνει από το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας πρέσβης στην Τσεχία Παναγιώτης Σαρρής έλαβε την κλήση να επιστρέψει στην Ελλάδα για διαβουλεύσεις χθες το βράδυ κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.
 
Η ελληνική κυβέρνηση είναι «σφόδρα ενοχλημένη», ανέφερε στο ΚΥΠΕ πηγή του ΥΠΕΞ, με τις δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
 
«Η Τσεχία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάρις και στην Ελλάδα» απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας.
 
Ο κ. Μίλος Ζέμαν, μιλώντας στις 15 Δεκεμβρίου στο Σλοβακικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASR, είπε ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στην ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν, της Ελλάδας», προσθέτοντας ότι είναι «εξαιρετικά απογοητευμένος που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν, τελικά, μολονότι τούτο διαφαινόταν αρκετά πιθανό, σε έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του Ευρώ».
 
Διπλωματικοί κύκλοι στην ελληνική πρωτεύουσα θεωρούν ότι η κλήση για διαβουλεύσεις στην Αθήνα του κ. Σαρρή δίνει «ένα σαφές μήνυμα της Ελλάδας, τόσο προς τον κ. Ζέμαν και την Τσεχία, όσο και προς άλλους ηγέτες χωρών που επιδίδονται κατά διαστήματα σε δυσμενείς και απαξιωτικές δηλώσεις προς την Ελλάδα».
 
Από το Υπουργείο τηρείται στάση αναμονής ως προς το πώς θα εκφραστεί επισήμως από την ελληνική πλευρά η δυσαρέσκεια για 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top