ΥΓΕΙΑ

Ποιος ο ρόλος του νερού στο αδυνάτισμα

Ποιος ο ρόλος του νερού στο αδυνάτισμα

Μπορεί κάτι τόσο απλό όσο το νερό να διευκολύνει την προσπάθεια απώλειας των περιττών κιλών;

Πόσο πρέπει να πίνουμε κάθε μέρα και ποια είναι τα οφέλη του για τον οργανισμό;

Αρκετές είναι οι επιστημονικές μελέτες που έχουν εστιάσει το ρόλο του νερού στο αδυνάτισμα.

Μία εξ αυτών, η οποία παρουσιάστηκε παλαιότερα σε συνέδριο της Αμερικάνικης Χημικής Εταιρείας, έδειξε ότι δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα συνδέονται με μειωμένη πρόσληψη θερμίδων μέσα στην ημέρα (75-90). Η ίδια ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι στο πλαίσιο δίαιτας με ελεγχόμενη πρόσληψη θερμίδων για διάστημα δύο εβδομάδων, η κατανάλωση νερού πριν τα γεύματα συνδέεται με μεγαλύτερη απώλεια βάρους (η ομάδα που έπινε νερό έχασε κατά μέσο όρο 7,03 κιλά, ενώ όσοι δεν έπιναν νερό έχασαν κατά μέσο όρο 4,9 κιλά).

Παράλληλα, το νερό ενισχύει ως ένα βαθμό το μεταβολικό ρυθμό. Μελέτη που εκπονήθηκε από Γερμανούς ερευνητές έδειξε ότι δύο ποτήρια νερό (480 ml) συσχετίζονται με μεγαλύτερη καύση θερμίδων, σε ποσοστό 30%. Η επίδραση αυτή παρατηρείται σε διάστημα 10 λεπτών από την κατανάλωση νερού και διαρκεί περίπου μία ώρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top