Α. Κυπριανού: Θετικό το μήνυμα των ηγετών αλλά η λύση θα βρεθεί μέσα από διαπραγματεύσεις

Α. Κυπριανού: Θετικό το μήνυμα των ηγετών αλλά η λύση θα βρεθεί μέσα από διαπραγματεύσεις

Ενέργεια που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, χαρακτήρισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να απευθύνουν από κοινού μήνυμα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Συμπλήρωσε όμως ότι το Κυπριακό θα λυθεί μέσα από διαπραγματεύσεις.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο εκδήλωσης της ΕΔΟΝ, στην οδό Λήδρας, στη Λευκωσία, ο κ. Κυπριανού, ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις περί «εξίσωσης», είπε ότι οι προσεγγίσεις αυτές είναι «το λιγότερο ισοπεδωτικές».

«Ήταν θετικό το γεγονός ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων από κοινού έστειλαν μήνυμα στο σύνολο του κυπριακού λαού, και στους Ε/κ και στους Τ/κ» είπε.

Πρόσθεσε ότι αυτές οι ενέργειες διαμορφώνουν ένα θετικό κλίμα, είπε όμως ότι δεν πρέπει να έχουμε την αυταπάτη ότι από μόνες τους θα λύσουν το Κυπριακό.

«Είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που θα λυθεί το Κυπριακό. Εκεί θα πρέπει να δείξει η Τουρκία την καλή της θέληση, έτσι ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε σε συμφωνίας» κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπ. Ενέργειας: «Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τον GSI - Το συντομότερο θα διευθετηθεί συνάντηση»

Υπ. Ενέργειας: «Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τον GSI - Το συντομότερο θα διευθετηθεί συνάντηση»

Τα επόμενα βήματα για την προώθηση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ Great Sea Interconnector (GSI) αποφασίστηκαν στη συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργου Παπαναστασίου με τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαναστασίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι συμφωνήθηκε το συντομότερο να διευθετηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο ρυθμιστών και του φορέα υλοποίησης ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη για το θέμα με την συμμετοχή του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE