Επικαιροποίηση του πλαισίου λύσης που κατέθεσε στο Κραν Μοντανά θα επιδιώξει ο Γκουτέρες

Επικαιροποίηση του πλαισίου λύσης που κατέθεσε στο Κραν Μοντανά θα επιδιώξει ο Γκουτέρες

Επικαιροποίηση του πλαισίου λύσης που κατέθεσε στο Κραν Μοντανά θα επιδιώξει ο Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ανώτατη πηγή ανέφερε στο ΡΙΚ ότι κατά τις επαφές του στην Κύπρο, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα επιδιώξει να "κλειδώσει" το διαπραγματευτικό κεκτημένο για να το κληροδοτήσει στον διάδοχό του.

Στην περίπτωση αυτή θα πρόκειται για μία επικαιροποίηση του "πλαισίου Γκουτέρες", όπως κατατέθηκε στο Κραν Μοντανά, που αν προκύψει, θα ανοίξει τον δρόμο για τη σύγκληση νέας άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό, την τρίτη στη σειρά.

Ωστόσο, για να γίνει αυτό θα πρέπει αφενός να ανάψει το πράσινο φως η Άγκυρα και αφετέρου να διαφαίνονται εχέγγυα επιτυχίας, καθώς δεν αναμένεται ο Γενικός Γραμματέας να προχωρήσει εάν δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα προκύψει κάτι από διάσκεψη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη - Ερχιουρμάν για το Κυπριακό

«Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη - Ερχιουρμάν για το Κυπριακό

Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, στις 09:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

BEST OF TOTHEMAONLINE