ΚΟΣΜΟΣ

Θερμοκρασίες -20oC άφησαν 40 νεκρούς στην Πολωνία

Θερμοκρασίες -20oC άφησαν 40 νεκρούς στην Πολωνία

Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πολικές θερμοκρασίες από το Σαββατοκύριακο (02/01) μέχρι την Τρίτη (05/01) στην Πολωνία, όπου ο υδράργυρος σε ορισμένες περιοχές έπεσε ακόμη και στους -20 βαθμούς Κελσίου, αναφορικά με δηλώσεις αξιωματούχων στη Βαρσοβία.

«Καθημερινά καταμετρούνται 8-12 θύματα. Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 57 από την 1η Νοεμβρίου», ανέφερε στην «Warsaw Voice» η εκπρόσωπος του RCB (Κυβερνητικό Κέντρο Ασφαλείας) Μποζένα Βισόσκα.

Οι διασώστες στα βουνά της Τάτρα ανέφεραν έξι θανάτους τουριστών λόγω γλιστρήματος σε παγετό και ακόμη εφτά από πτώσεις λόγω θυελλών.  

Οι αστυνομικές αρχές επέστησαν την προσοχή στους πολίτες, με παράκληση να βοηθούν όταν είναι δυνατό άστεγους, ηλικιωμένους και όσους βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το ψύχος άργησε φέτος να επισκεφθεί την Πολωνία, αλλά έφτασαν απότομα και με δριμύτητα, αφού μέχρι την περασμένη βδομάδα οι θερμοκρασίες κινούνταν σε ψηλά επίπεδα για την εποχή. Μέσα σε τρείς μέρες η θερμοκρασία έκανε «βουτιά» 15 βαθμών Κελσίου, αλλά μέχρι την Παρασκευή αναμένεται το ψύχος να υποχωρήσει και να αντικατασταθεί από βροχές.

Τα στατιστικά βαραίνουν ιστορικά την Πολωνία σε θύματα των ακραίων καιρικών συνθηκών. Το θλιβερό ρεκόρ θανάτων από υποθερμία στην Πολωνία χρονολογείται στις 19 Δεκεμβρίου 2009, όταν μέσα σε μία ημέρα 42 άνθρωποι υπέκυψαν λόγω της παγωνιάς. Πέρσι, συνολικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα πέθαναν από υποθερμία 77 άνθρωποι στην Πολωνία, αριθμός πολύ μικρότερος από τους 177 που άφησαν την τελευταία τους πνοή λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών τον χειμώνα του 2012-13.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top