Ρίχνουν στη θάλασσα παιδιά με ψεύτικα σωσίβια οι Τούρκοι

Ρίχνουν στη θάλασσα παιδιά με ψεύτικα σωσίβια οι Τούρκοι

Πάνω από 1000 ψεύτικα σωσίβια κατασχέθηκαν από την «μαύρη αγορά» της Τουρκίας, όλα σε παιδικά μεγέθη!

Ακόμη ένα σκάνδαλο εκμετάλλευσης της μεταναστευτικής κρίσης ήρθε στο προσκήνιο την Πέμπτη (07/01). Γιλέκα κατασκευάζονται μαζικά με χαμηλές προδιαγραφές στην Τουρκία και ακολούθως πωλούνται στις αγορές της ως σωσίβια.

Τα καταστήματα με «είδη προσφύγων» όπως τα ονομάζουν  οι ιδιοκτήτες, εκτείνονται σε όλη την τουρκική ακτογραμμή και προμηθεύουν τις οικογένειες των προσφύγων, πριν να επιχειρήσουν να διασχίσουν το Αιγαίο πέλαγος.

Η ανακάλυψη των «θανατηφόρων» σωσιβίων έγινε μετά από παρατήρηση παράλογου αριθμού αδικοχαμένων προσφύγων, οι οποίοι ανασύρθηκαν από τα νερά του Αιγαίου, φορώντας σωσίβια.

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχιουρμαν στον Γκουτέρες με σχέδιο τεσσάρων σημείων – Τι αλλάζει στο Κυπριακό

Έρχιουρμαν στον Γκουτέρες με σχέδιο τεσσάρων σημείων – Τι αλλάζει στο Κυπριακό

Σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις και ιδίως το Κυπριακό προέβησαν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τούφαν Έρχιουρμαν και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, στη συνάντησή τους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κ. Έρχιουρμαν. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE