Ρίχνουν στη θάλασσα παιδιά με ψεύτικα σωσίβια οι Τούρκοι

Ρίχνουν στη θάλασσα παιδιά με ψεύτικα σωσίβια οι Τούρκοι

Πάνω από 1000 ψεύτικα σωσίβια κατασχέθηκαν από την «μαύρη αγορά» της Τουρκίας, όλα σε παιδικά μεγέθη!

Ακόμη ένα σκάνδαλο εκμετάλλευσης της μεταναστευτικής κρίσης ήρθε στο προσκήνιο την Πέμπτη (07/01). Γιλέκα κατασκευάζονται μαζικά με χαμηλές προδιαγραφές στην Τουρκία και ακολούθως πωλούνται στις αγορές της ως σωσίβια.

Τα καταστήματα με «είδη προσφύγων» όπως τα ονομάζουν  οι ιδιοκτήτες, εκτείνονται σε όλη την τουρκική ακτογραμμή και προμηθεύουν τις οικογένειες των προσφύγων, πριν να επιχειρήσουν να διασχίσουν το Αιγαίο πέλαγος.

Η ανακάλυψη των «θανατηφόρων» σωσιβίων έγινε μετά από παρατήρηση παράλογου αριθμού αδικοχαμένων προσφύγων, οι οποίοι ανασύρθηκαν από τα νερά του Αιγαίου, φορώντας σωσίβια.

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Το πάρτι έχει τελειώσει» διαμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για διορισμούς - Έστειλε μήνυμα σε ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για εκλογές

«Το πάρτι έχει τελειώσει» διαμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για διορισμούς - Έστειλε μήνυμα σε ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για εκλογές

«Το πάρτι έχει τελειώσει», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στο θέμα των διορισμών στους ημικρατικούς οργανισμούς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την εκδήλωση για τα 30 χρόνια από τη θυσία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού στο Παραλίμνι.

BEST OF TOTHEMAONLINE