Κυπριακό: «Εφικτή η περαιτέρω πρόοδος» - Οι εκτιμήσεις Γκουτέρες
Είναι εφικτή περαιτέρω πρόοδος στο Κυπριακό εφόσον οι δυο πλευρές παραμείνουν προσηλωμένες σε αυτό, εκτιμά ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με πηγές των ΗΕ.
Ακόμη ένα σκάνδαλο εκμετάλλευσης της μεταναστευτικής κρίσης ήρθε στο προσκήνιο την Πέμπτη (07/01). Γιλέκα κατασκευάζονται μαζικά με χαμηλές προδιαγραφές στην Τουρκία και ακολούθως πωλούνται στις αγορές της ως σωσίβια.
Τα καταστήματα με «είδη προσφύγων» όπως τα ονομάζουν οι ιδιοκτήτες, εκτείνονται σε όλη την τουρκική ακτογραμμή και προμηθεύουν τις οικογένειες των προσφύγων, πριν να επιχειρήσουν να διασχίσουν το Αιγαίο πέλαγος.
Η ανακάλυψη των «θανατηφόρων» σωσιβίων έγινε μετά από παρατήρηση παράλογου αριθμού αδικοχαμένων προσφύγων, οι οποίοι ανασύρθηκαν από τα νερά του Αιγαίου, φορώντας σωσίβια.
Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις