VIDEO: Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό – Σειρά από επαφές και συναντήσεις θα έχει ο ΠτΔ
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η επόμενη εβδομάδα όσον αφορά το Κυπριακό, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να έχει γεμάτη ατζέντα επαφών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Omega, οι καταγγελίες, αφορούν πάρτι με μπότοξ και υαλουρονικό σε σπίτια, ενέσιμα κοκτέιλ βιταμινών, ανεξέλεγκτη χορήγηση ενέσιμων σκευασμάτων. Οι καταγγελίες βρίσκονται ενώπιον των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών και της Αστυνομίας.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι καταγγελίες αφορούν ακόμη και κορίτσια 19 και 20 ετών, ενώ όπως έγινε γνωστή νεαρή κατέληξε στο νοσοκομείο, μετά από σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε ενέσιμη αισθητική παρέμβαση στα χείλη.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Απίστευτες καταγγελίες για παράνομα πάρτι με ενέσιμα μπότοξ στην Κύπρο – Στο νοσοκομείο νεαρή
«Πήγε σε ένα μπότοξ πάρτι, είχε βάλει στα χείλη της και είχε πάθει αλλεργία. Σοβαρή αλλεργία, όχι απλώς αλλεργία» δήλβωσε η Διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Έλενα Παναγιωτοπούλου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ενώπιον των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών βρίσκεται νέα καταγγελία για κοκτέιλ βιταμινών.
Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά τους ελέγχους σε χώρους αισθητικής και ευεξίας εντοπίζονται μη αδειοδοτημένα φαρμακευτικά σκευάσματα, ενώ διερευνάται η προέλευσή τους. Στο ρεπορτάζ, τονίζεται ότι σε ορισμένα φέρουν τουρκικές αναγραφές, δίνοντας την ένδειξη για παράνομη προέλευση από τα κατεχόμενα, ενώ άλλα ενδέχεται να διακινούνται παράνομα μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ
Η κ. Παναγιωτοπούλου είπε «και εάν και εφόσον χρειαστεί, γίνονται οι έφοδοι στα υποστατικά αυτά και μπορεί να βρούμε φαρμακευτικά προϊόντα τα οποία δεν είναι αδειοδοτημένα, τα οποία μπορεί και να μην είναι φαρμακευτικά προϊόντα. Και γίνεται κατάσχεση και γίνεται καταγγελία».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Αστυνομία, ενώ οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες προειδοποιούν για τους κινδύνους από μη εγκεκριμένα ενέσιμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καλούν τους πολίτες να απευθύνονται σε εξουσιοδοτημένους επαγγελματίες υγείας.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




