Ο τουρκικός στρατός συνέλαβε 23 άτομα, φερόμενα ως μέλη του ΙΚ

Ο τουρκικός στρατός συνέλαβε 23 άτομα, φερόμενα ως μέλη του ΙΚ

Τούρκοι στρατιώτες συνέλαβαν 23 πρόσωπα με την υποψία ότι είναι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Παράλληλα συνέλαβε και 21 παιδιά που επιχειρούσαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, ανακοίνωσε την Κυριακή (24/01) ο στρατός.

Οι ύποπτοι, οι εθνικότητες των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν, συνελήφθησαν χθες, Σάββατο, ενώ επιχειρούσαν να εισέλθουν στην Τουρκία από τη Συρία περνώντας από την περιοχή του Ελμπεϊλί, στην επαρχία του Κιλίς (νοτιοανατολικά).

"Είκοσι τρεις ύποπτοι ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) συνελήφθησαν μαζί με 21 παιδιά", ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Η Τουρκία έχει κληθεί από τους δυτικούς συμμάχους να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της για να σταματήσει τη ροή των τζιχαντιστών που περνούν τα σύνορά της προερχόμενοι από τη Συρία. Καθώς τους τελευταίους μήνες έχει πληγεί στο έδαφός της από μια σειρά αιματηρών επιθέσεων που αποδίδονται στο Ισλαμικό Κράτος, έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να βελτιώσει την ασφάλεια στα σύνορά της και ο στρατός ανακοινώνει καθημερινά συλλήψεις μαχητών του ΙΚ.

Ο στρατός ανακοίνωσε χθες ότι συνέλαβε την Παρασκευή στην ίδια περιοχή έξι μέλη του ΙΚ καθώς και οκτώ παιδιά που επιχειρούσαν να εισέλθουν παράνομα από τη Συρία στην Τουρκία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE