Αναστέλλουν τα απεργιακά μέτρα οι κυβερνητικοί ιατροί

Αναστέλλουν τα απεργιακά μέτρα οι κυβερνητικοί ιατροί

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. και ο κλάδος Ιατρών της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών μέτρων μετά την αναστολή της συζήτησης του θέματος επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στο 68ον έτος, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και την αναστολή προώθησης του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά από έντονο προβληματισμό, αναφέρει η ανακοίνωση, και ως ένδειξη καλής θέλησης, με μοναδικό γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των ασθενών, “αναστέλλουμε στην παρούσα φάση τα μέτρα και καλούμε τους συναδέλφους αύριο 2 Φεβρουαρίου 2016 να προσέλθουν κανονικά στους χώρους εργασίας τους”.

Επιπλέον, εκφράζουν την πίστη ότι δεν θα βρεθούν στη δύσκολη θέση να επαναφέρουν τα δυναμικά μέτρα για το συγκεκριμένο θέμα.
“Οι Ιατροί του Δημοσίου, ενωμένοι θα επιδιώξουν συνάντηση με τους αρμοδίους φορείς, τα κόμματα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας άμεση επίλυση των πολλαπλών θεμάτων που ταλανίζουν τον τομέα της υγείας, τα οποία έχουν άμεση αντανάκλαση στην παροχή ποιοτικής φροντίδας υγείας προς τους ασθενείς, καθώς επίσης και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους επαγγελματίες υγείας”, αναφέρουν επίσης.

Τέλος, εκφράζουν ευχαριστίες προς όλους όσοι στηρίζουν τις προσπάθειες τους για τη μη επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης στο 68 έτος, τον Υπουργό Υγείας, τα κόμματα και τους συναδέλφους καθώς και τους ασθενείς για την κατανόηση που επέδειξαν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

 Ολγκίν: Συνάντηση 5 συν 1 θα εξεταστεί μόνο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν

Ολγκίν: Συνάντηση 5 συν 1 θα εξεταστεί μόνο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν

Η διαδικασία στο Κυπριακό προχωρά με αργό ρυθμό αλλά είναι δυναμική, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήλωσεη ΑΝΚΑ η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μαρία Άνγκελα Ολγκίν υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι για να καταστεί δυνατή η μετάβαση σε διευρυμένη συνάντηση 5+1 απαιτείται η υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. «Το 5+1 δεν έχει εγκαταλειφθεί, αλλά θα εξεταστεί μόνο όταν ‘οι συνθήκες ωριμάσουν’», ανέφερε.

BEST OF TOTHEMAONLINE