ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρχισε η καταβολή των εκταρικών ενισχύσεων για το 2015

Άρχισε η καταβολή των εκταρικών ενισχύσεων για το 2015

Οι εκταρικές επιδοτήσεις του έτους 2015 ξεκίνησαν να καταβάλλονται στους δικαιούχους, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε δηλώσει ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, όπως είχε προγραμματίσει ο Οργανισμός, οι εν λόγω ενισχύσεις ξεκίνησαν να καταβάλλονται στους δικαιούχους από τις 28.01.2016 και είναι για αυτό που κατ' επανάληψη ο ΚΟΑΠ ανέφερε ότι οι οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις ή ανακοινώσεις είναι αχρείαστες.
 
Ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών, Τίμης Ευθυμίου, δήλωσε ότι θα συνεχίσει η καταβολή των πληρωμών κατά τις επόμενες ημέρες. Έχουν καταβληθεί περισσότερα από €10 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να καταβληθούν πέραν των €50 εκατομμυρίων στα πλαίσια των εν λόγω επιδοτήσεων. Προσπάθεια του Οργανισμού παραμένει η καταβολή των  επιδοτήσεων σε όλους τους δικαιούχους εντός του μήνα Φεβρουαρίου.
 
Λαμβάνοντας υπόψη την εκ βάθρου αναμόρφωση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής με πρώτο έτος εφαρμογής της το έτος 2015, ο Οργανισμός εκφράζει την ευαρέσκεια του και χαρακτηρίζει ως επίτευγμα το γεγονός που κατάφερε να ξεκινήσει την καταβολή των εν λόγω ενισχύσεων, στον παρόντα χρόνο.

Η κριτική που δέχεται ο Οργανισμός για το αντίθετο, αναφέρεται στην ανακοίνωση, οφείλεται σε καθαρά πολιτικές και εκλογικές σκοπιμότητες, για τις οποίες ο ΚΟΑΠ δήλωσε εξ υπαρχής και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι τέτοιου είδους σκοπιμότητες τον αφήνουν εντελώς ανεπηρέαστο και ουδόλως τoν εκτροχιάζουν από τον καθόλα υπηρεσιακό προσανατολισμό του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top