ΚΟΣΜΟΣ

Κανένας ιός δεν θα νικήσει το καρναβάλι της Βραζιλίας! Φωτογραφίες με άθάνατη σάμπα που κόβουν την ανάσα!

Κανένας ιός δεν θα νικήσει το καρναβάλι της Βραζιλίας! Φωτογραφίες με άθάνατη σάμπα που κόβουν την ανάσα!

Τίποτα δεν σταματάει το Βραζιλιάνικο καρναβάλι και αυτό αποδείχτηκε πολλές φορές, Φέτος τη γιορτή πήγε να χαλάσει ο ιός Ζίκα, αλλά οι Βραζιλιάνοι δεν καταλαμβαίνουν τίποτα και επιδίδονται σε τρελούς ρυθμούς σάμπα, όπως πάντα...

Κι ενώ οι αρχές της αρχές της χώρας βρίσκονται επί ποδός με την επιδημία του ιού να επισκιάζει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, χιλιάδες Βραζιλιάνοι με πολύχρωμες στολές συμμετέχουν στις φαντασμαγορικές παρελάσεις, τους ξέφρενους εορτασμούς και τις εκθαμβωτικές παρουσίες που κλέβουν την παράσταση. Η παρέλαση στο σαμποδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως κάθε χρόνο, ήταν εντυπωσιακή.

Η πολύχρωμη γιορτή του καρναβαλιού στη Βραζιλία κλέβει κάθε χρόνο την παράσταση, φέτος όμως, η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει την τιμητική της καθώς το καλοκαίρι θα γίνουν εκεί οι Ολυμπακοί Αγώνες. 

"Καλούμε τον κόσμο να προσέχει, να καθαρίζει α σπίτια του για την πρόληψη ασθενειών", δήλωσε ο διευθυντής της  αστυνομία του Ρίο. Οι αρχές της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης ασφαλείας λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ενώ πραγματοποιούνται και οι κατάλληλοι ψεκασμοί. 

Επιπλέον, παρέχονται συμβουλές στους επισκέπτες για το πώς να προστατευτούν από τον ιό. Σύμφωνα , πάντως, με τα διεθνή ΜΜΕ, ούτε οι οικονομικές δυσχέρειες αλλά ούτε και ο ιός Ζίκα μπορεί να σταματήσει το φαντασμαγορικό και παγκοσμίως διάσημο καρναβάλι του Ρίο.

Το  σόου με το άγριο ξεφάντωμα, τα πολύχρωμα κοστούμια , τις ημίγυμνες καλλίγραμμες γυναίκες που χορεύουν ασταμάτητα στους ρυθμούς της σάμπα έχει πάρει φωτιά. 

Ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο, Εδουάρδο Παές, παρέδωσε το χρυσό κλειδί στον "βασιλιά" του Καρναβαλιού - όπως επιβάλει η παράδοση - κι εκείνος με τη σειρά του υποσχέθηκε ένα θεαματικό σόου. Αυτό το ατελείωτο πάρτι αναμένεται να προσελκύσει έως και 5 εκατομμύρια επισκέπτες, τη στιγμή που η ανησυχία για την εξάπλωση του ιού Ζίκα κορυφώνεται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top