ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κέρδισαν οι εργαζόμενοι! Επαναρχίζουν κανονικά τα δρομολόγια της εταιρείας λεωφορείων «Ζήνων» στη Λάρνακα

Κέρδισαν οι εργαζόμενοι! Επαναρχίζουν κανονικά τα δρομολόγια της εταιρείας λεωφορείων «Ζήνων» στη Λάρνακα

Κανονικά στην εργασία τους επιστρέφουν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία «Ζήνων» στη Λάρνακα, ύστερα από την αποδοχή της μεσολαβητικής πρότασης που υπέβαλε στις δύο πλευρές η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Η πρόταση προνοεί επιστροφές από τις αυξήσεις που παραχώρησαν οι εργαζόμενοι, ύψους 2,2% για όσους λαμβάνουν μισθό μέχρι 1400 ευρώ και 1,8% για όσους παίρνουν μισθό 1401 – 1600 ευρώ. Δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση για όσους λαμβάνουν μισθό 1601 – 2200 ευρώ, ενώ για όσους παίρνουν μισθό 2,201 και άνω υπάρχει περαιτέρω μείωση 2%.
 
Σήμερα πραγματοποιήθηκαν στη Λευκωσία αλλεπάλληλες συναντήσεις των Υπουργών Εργασίας και Μεταφορών με τους εκπροσώπους των συντεχνιών των εργαζομένων και της εταιρείας, οι οποίες τελικά απέδωσαν καρπούς.

Μετά τις 9 απόψε οι Γενικοί Γραμματείς της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ Αθως Ελευθερίου, της ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ  Παντελής Σταύρου και της ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδους, ενημέρωσαν σε Γενική Συνέλευση στη Λάρνακα τους εργαζόμενους για τις διαπραγματεύσεις που έγιναν στην πρωτεύουσα, και έθεσαν την πρόταση της Υπουργού Εργασίας σε ψηφοφορία. Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση της κ. Αιμιλιανίδου.
 
Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ, Αθως Ελευθερίου, ανέφερε ότι «σήμερα ύστερα από πρωτοβουλία της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πραγματοποιήθηκαν από το απόγευμα μέχρι το βράδυ, εντατικές διαβουλεύσεις. Το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων ήταν να υποβληθεί  μεσολαβητική πρόταση από την Υπουργό Εργασίας, η οποία ουσιαστικά λαμβάνει υπόψη τις θέσεις των δύο πλευρών, ωστόσο είναι υποβοηθητική, με τρόπο ώστε και οι δύο πλευρές να την αποδεχθούν».
 
Πρόσθεσε ότι «η εταιρεία αποδέχθηκε την πρόταση και σε Γενική Συνέλευση, που πραγματοποίησαν απόψε οι εργαζόμενοι, έγινε επίσης ομόφωνα αποδεχτή».  
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ελευθερίου είπε πως «η πρόταση προνοεί επιστροφή από τις αυξήσεις που παραχώρησαν οι εργαζόμενοι, 2,2% για όσους λαμβάνουν μισθό  μέχρι 1,400 ευρώ και 1,8% για όσους παίρνουν μισθό 1,401 – 1,600 ευρώ. Δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση για όσους λαμβάνουν μισθό 1,601 – 2,200 ευρώ, ενώ για όσους παίρνουν μισθό 2,201 και άνω περαιτέρω μείωση 2%».
 
Είπε πως «ουσιαστικά η πρόταση προνοεί περαιτέρω παραχωρήσεις από τους υψηλόμισθους εργαζόμενους της εταιρείας για να καλύψουν τα χρήματα που επιστρέφονται στους χαμηλόμισθους».
 
Σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου, μετά την εξέλιξη αυτή «αύριο το πρωί τα λεωφορεία της εταιρείας `Ζήνων` θα λειτουργήσουν όπως λειτουργούσαν πριν από την έναρξη της απεργίας την περασμένη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό: Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του άτυχου Βύρωνα Στυλιανού



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top