Διακινητές πουλάνε φρούδες ελπίδες προς 800 ευρώ

Διακινητές πουλάνε φρούδες ελπίδες προς 800 ευρώ

Περισσότεροι από 30.000 πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση και έτσι τα νέα κέντρα φιλοξενίας δεν αρκούν για να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες.

 

Από αυτούς 6.830 έχουν καταγραφεί σε νησιά του Αιγαίου, ενώ 8.340 πρόσφυγες ζουν αυτή τη στιγμή στο νομό Αττικής. Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες στην Αττική ζουν σε τρία κέντρα μετεγκατάστασης στην Αθήνα και κάποιοι άλλοι έχουν εγκατασταθεί στο λιμάνι του Πειραιά.

Πολλοί πρόσφυγες ωστόσο είναι αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια και απευθύνονται σε διακινητές. Σύμφωνα με τις αρχές της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, οι συναντήσεις διακινητών και προσφύγων γίνονται σε ξενοδοχείο στους Ευζώνους, σε απόσταση 500 μέτρων από τα σύνορα ΠΓΔΜ-Ελλάδας.

Για 800 ευρώ οι διακινητές υπόσχονται στους πρόσφυγες ότι περίπου σε οκτώ ώρες πεζοπορίας θα έχουν φθάσει στο Σελεμλί, στην απέναντι πλευρά των συνόρων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Καταδικαστέα και απαράδεκτη η παρουσία Βρετανού βουλευτή στα κατεχόμενα»

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Καταδικαστέα και απαράδεκτη η παρουσία Βρετανού βουλευτή στα κατεχόμενα»

«Καταδικαστέα και απαράδεκτη», χαρακτήρισε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, την επίσκεψη του Βρετανού Βουλευτή Αφζάλ Καν στα κατεχόμενα και την φωτογράφισή του με τον κατοχικό ηγέτη στην παρουσία συμβόλων του ψευδοκράτους.