ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βλέπει Νετανιάχου ο Ομήρου - Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ

Βλέπει Νετανιάχου ο Ομήρου -  Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ για επίσημη επίσκεψη, θα έχει την Πέμπτη 10/3 χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της χώρας Ρέβεν Ρίβλιν και τον Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Η επίσημη επίσκεψη πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Κνέσσετ, Γιούλι Εντελστάιν με τον οποίο ο κ. Ομήρου είχε χθες συνάντηση εργασίας κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως είναι η αποσταθεροποίηση, οι συγκρούσεις και το προσφυγικό. Επίσης, συζήτησαν για την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο κοινοβουλίων και για το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τις επαφές που είχε χθες στην Κνέσσετ, ο κ. Ομήρου είπε ότι οι Ισραηλινοί συνομιλητές του εξέφρασαν την αλληλεγγύη και την στήριξή τους για μια λύση στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι δύο χώρες μπορούν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό σταθεροποιητικό ρόλο για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη συνεργασία στην περιοχή, είπε ο κ. Ομήρου.

Επίσης, ο κ. Ομήρου θα επισκεφθεί σήμερα το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

Στο πλαίσιο της επίσημη επίσκεψής του ο κ. Ομήρου θα επισκεφθεί το Μουσείο Ιστορίας του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top