ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περσιάνης: «Δεν έχει κλείσει οριστικά το θέμα της έδρας της Τράπεζας Κύπρου»

Περσιάνης: «Δεν έχει κλείσει οριστικά το θέμα της έδρας της Τράπεζας Κύπρου»

Τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα της έδρας, λέει ο Διευθυντής Διεύθυνσης Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου, Μιχάλης Περσιάνης.

Της Ματίνας Ζησιάδου

Τέλος στα σενάρια και στην παραφιλολογία σχετικά με την εγγραφή της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, έδωσε οΔιευθυντής Διεύθυνσης Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου, Μιχάλης Περσιάνης.

Τέλος του μήνα ξεκαθαρίζει η έδρα

Το θέμα της έδρας δεν έχει κλείσει οριστικώς, είπε ο κύριος Περσιάνης, καθώς υπήρξαν και σκέψεις και για το Τζέρσεϋ. Ωστόσο, όπως φαίνεται το Λονδίνο είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, με το Τζέρσεϋ να αποτελεί μία επιλογή μάλλον απομακρυσμένη.

Τέλος του μήνα αναμένεται να αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο για το θέμα της έδρας , ενώ οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει μέσα στο επόμενο τρίμηνο, και που θα έχει ως μοναδικό της θέμα, την επικύρωση της απόφασης

Αναγκαιότητα η εγγραφή

Ο κύριος Περσιάνης μιλώντας αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας, είπε πως υπάρχει μία σκοπιμότητα της Τράπεζας, για να εγγραφεί στο Λονδίνο, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά αυτό που είχε προειπεί και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας, Τζον Χούρικαν.

 «Με βάση τους ορισμούς του FTSE, για να μπει μία τράπεζα ή μετοχή θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένη σε μία αναπτυγμένη οικονομία.. Η Κύπρος δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αναπτυγμένες οικονομίες σύμφωνα με τον ορισμό του FTSE, συνεπώς δημιουργήθηκε η ανάγκη  για εγγραφή στο Λονδίνο», είπε ο κύριος Περσιάνης.

Καμία επίπτωση στη λειτουργία της Τράπεζας

Όπως τόνισε, δεν υπάρχει καμία επίπτωση ή αντίκτυπο στη λειτουργία της Τράπεζας, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη φημολογία που έκανε  λόγο για «διπλή έδρα», ο κ. Περσιάνης είπε πως κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί.

 «Η Τράπεζα είναι εγγεγραμμένη κανονικά στην Κύπρο, θα εποπτεύεται στην Κύπρο, οι συνελεύσεις θα είναι στην Κύπρο, η σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι ακριβώς η ίδια. Η Τράπεζα και ο Όμιλος παραμένουν φορολογικός κάτοικος Κύπρου», πρόσθεσε.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει στην τράπεζα να έχει καλύτερη ρευστότητα.

Συμπλήρωσε επίσης πως θα υπάρχει επιπλέον εποπτεία από τις βρετανικές αρχές, γεγονός που αποτελεί, όπως είπε, «μήνυμα προς το επενδυτικό κοινό».

Αναφορικά με το νέο κατάστημα, ο κύριος Περσιάνης είπε πως δεν θα έχει εμπορικές εργασίες και θα στελεχώνεται από 1-2 άτομα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top