ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τη νέα Βουλή οι κανονισμοί για κρίσεις, προαγωγές, αφυπηρετήσεις στην Εθνική Φρουρά

Με τη νέα Βουλή οι κανονισμοί για κρίσεις, προαγωγές, αφυπηρετήσεις στην Εθνική Φρουρά

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Γιώργος Βαρνάβα, με δηλώσεις την Τρίτη (12/04) αναφέρθηκε στους λόγους που δεν κατέστη δυνατόν να βρίσκονται ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, την Πέμπτη, για έγκριση, οι κανονισμοί για τις κρίσεις, προαγωγές και αφυπηρετήσεις στην Εθνική Φρουρά.

Εκφράζω λύπη και απογοήτευση για το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατό την ερχόμενη Πέμπτη (14/04) να παραπεμφθούν ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής προς ψήφιση οι κανονισμοί (διορισμοί, ιεραρχία, προαγωγές και αφυπηρετήσεις) για τους Υπαξιωματικούς και Αξιωματικούς, οι οποίοι εξετάστηκαν σε πάρα πολλές έκτακτες και τακτικές συνεδρίες της Επιτροπής Άμυνας, είπε ο κ. Βαρνάβα.

Όσον αφορά τους κανονισμούς για τους Υπαξιωματικούς, ύστερα από ενδελεχή μελέτη και με βάση στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας, η Επιτροπή έκρινε ότι οι κανονισμοί αυτοί δεν εξυπηρετούσαν το σημαντικότερο στόχο που ήταν η αποσυμφόρηση της πυραμίδας και η ανέλιξη των Υπαξιωματικών οι οποίοι βρίσκονται 10, 12 και 15 χρόνια στον ίδιο βαθμό, είπε ο κ. Βαρνάβα.

Πρόσθεσε ότι “ως Επιτροπή καλέσαμε τους Υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών ενώπιον μας, στους οποίους καταθέσαμε συγκεκριμένες εισηγήσεις, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της αποσυμφόρησης, που δεν έγιναν αποδεκτές".

Ανέφερε ότι μέσω του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων ζητήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά λόγω βεβαρημένου προγράμματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέθεσε στους προαναφερθέντες Υπουργούς να επανεξετάσουν το ζήτημα.

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας ανέφερε ότι σε δεύτερη παρουσία τους ενώπιον της Επιτροπής οι Υπουργοί εξέφρασαν τις ίδιες θέσεις και απόψεις, όπως και στην πρώτη συνάντηση, την οποίαν είχαν με την Επιτροπή.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, και μετά από επιστολή την οποία ο Σύνδεσμος Υπαξιωματικών απέστειλε στην Επιτροπή Άμυνας, ημερομηνίας 8 Απριλίου 2016, ζητώντας όπως οι κανονισμοί μην προχωρήσουν προς ψήφιση ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, αφού το υφιστάμενο κείμενο δεν εξυπηρετεί το βασικότερο στόχο, δηλαδή της αποσυμφόρησης της πυραμίδας και την ανέλιξη ενός μεγάλου αριθμού Υπαξιωματικών, η Επιτροπή αποφάσισε όπως οι κανονισμοί παραπεμφθούν στην επόμενη σύνθεση της Επιτροπής Άμυνας, μετά τις βουλευτικές εκλογές, με την ελπίδα ότι πιθανόν να υπάρξει η οποιαδήποτε διαφοροποίηση στη στάση της Κυβέρνησης, ανέφερε ο κ. Βαρνάβα.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, οσον αφορά τους κανονισμούς για τους Αξιωματικούς, ο κ. Βαρνάβα είπε πως η προσωπική του άποψη είναι ότι οι κανονισμοί θα μπορούσαν να βρίσκονται ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη προς έγκριση, αλλά, συνέχισε, μετά από ενδελεχή συζήτηση, η οποία διεξήχθη στην Επιτροπή Άμυνας ενώπιον της οποίας κατατέθηκαν όλες οι απόψεις, όλων των πλευρών, λήφθηκε η τελική απόφαση όπως και οι συγκεκριμένοι κανονισμοί παραπεμφθούν προς συνέχιση της συζήτησης στην επόμενη σύνθεση της Επιτροπής Άμυνας.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top