ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΔΕΚ: « Ο Άντρος Κυπριανού προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να λαμβάνουν ύποπτες εισφορές από μεγαλο-επιχειρηματίες»

ΕΔΕΚ: « Ο Άντρος Κυπριανού προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να λαμβάνουν ύποπτες εισφορές από μεγαλο-επιχειρηματίες»

Οι ηγεσίες ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ που πρωτοστατούσαν εναντίον της πρότασης της ΕΔΕΚ για πλήρη κατάργηση των ανώνυμων εισφορών το Δεκέμβρη του 2012 «αποδεικνύεται σήμερα ότι λάμβαναν ύποπτες εισφορές από μεγαλο-επιχειρηματίες και τραπεζίτες», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ Μαρία Παναγιώτου, σε δηλώσεις την Δευτέρα (18/04).

Σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ αναφέρει οτι «Ο κ. Άντρος Κυπριανού προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό και ηθικό ένας μεγαλο-επιχειρηματίας την ώρα που διεκδικεί ανάθεση για δημόσιες προσφορές, να προσφέρει 25.000 ευρώ στο κόμμα του, επειδή δήθεν αγαπά την Ανόρθωση του Εργατικού Κόμματος. Τα ίδια μας έλεγε και o κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για τις «εισφορές» της Focus, αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που περηφανευόταν ότι σε μια μόνο νύχτα «μάζεψε 78.000 λίρες από εφοπλιστές» (συν/ξη στην Καθημερινή, 11 Απριλίου 2015). Αυτές είναι φτηνές δικαιολογίες», πρόσθεσε.

Εάν ο κ. Κυπριανού, συνέχισε, «αδυνατεί να αντιληφθεί ότι από τέτοιες δηλώσεις και ενέργειες πλήττονται οι θεσμοί, είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες θα απαντήσουν στις 22 Μαΐου».

Η κ. Παναγιώτου, αναφερόμενη στην δήλωση του κ. Κυπριανού για τα κόμματα του κεντρώου χώρου, διερωτήθηκε «γιατί ανησυχεί ο κ. Άντρος Κυπριανού από την εκλογική ενίσχυση της ΕΔΕΚ και των υπολοίπων κομμάτων του κεντρώου χώρου;».

«Μήπως επειδή θέλει να συνεχίσει να στηρίζει την κουμπαριά με τον κ. Αβέρωφ με τον οποίο τάχατες διαφωνεί; Η πλήρης συμπόρευση στο κυπριακό, στην αύξηση της κρατικής χορηγίας, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και στις εισφορές από μεγάλο-επιχειρηματίες που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο επιβεβαιώνει πως ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Είναι δύο κόμματα που φέρουν τεράστιες ευθύνες για την οικονομική καταστροφή του τόπου μας και την κοινωνική εξαθλίωση. Όλα αυτά είναι προσβολή προς τη Δημοκρατία», κατέληξε

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top