ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Νεοφύτου: Ναι μεν αλλά, λέει ο Αβέρωφ για τα κρατικά Πανεπιστήμια

Α. Νεοφύτου: Ναι μεν αλλά, λέει ο Αβέρωφ για τα κρατικά Πανεπιστήμια

Ναι, στην στήριξη των κρατικών πανεπιστημίων και όχι στην τροχοπέδη των ιδιωτικών, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στη Λευκωσία και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του από τον Πρύτανη, Κώστα Γουλιάμο και μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού, ενώ συνομίλησε και με φοιτητές.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι “εβρισκόμενος σε αυτό το χώρο του ιδιωτικού Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου να στείλω το μήνυμα, ναι στη στήριξη των κρατικών πανεπιστημίων, τουλάχιστον όμως να μην βάζουμε τροχοπέδη στα ιδιωτικά πανεπιστήμια”.

Ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της δίωρης ξενάγησης του στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, “είδα σύγχρονες αίθουσες, είδα ότι μεγάλη εταιρεία λογισμικού προγράμματος επέλεξε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο για το εργαστήριό της στην Κύπρο, πήγα στο φυσιοθεραπευτήριο και ξέρετε σπούδασα στην Αμερική, τέτοια όμως επίπεδα, δεν είχαμε τότε εκεί στην δεκαετία του 80`”.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι επισκέφθηκε “τις τάξεις της ιατρικής σχολής όπου και ρώτησα από που είναι οι φοιτητές και έλαβα την απάντηση ότι είναι από Αμερική, Γερμανία, Αγγλία, Ιράν και τότε ρώτησα τον Γερμανό φοιτητή γιατί επέλεξε την Κύπρο και ένιωσα περήφανος όταν μου απάντησε ότι στη Λευκωσία βρίσκεται σε μια τάξη των 25 φοιτητών, και με πρακτική εξάσκηση, ενώ αν ήταν στη Γερμανία θα ήταν σ` ένα αμφιθέατρο των 500 φοιτητών”.

Πρόσθεσε ότι “αυτή είναι η καλύτερη Κύπρος, σε αυτά πρέπει να επενδύσουμε, δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε οποιαδήποτε χώρα στη βιομηχανία, την οποία, ωστόσο, δεν πρέπει να παραμελήσουμε, αλλά πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό που είναι ο μεγαλύτερος πλούτος της χώρας μας, η γνώση και τα μυαλά”.

“Η Κύπρος μπορεί να γίνει εκπαιδευτικό κέντρο”, είπε ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος πληροφορήθηκε “από τους Διευθύνοντες Συμβούλους και τον Πρύτανη ότι, χωρίς να το γνωρίζει κανένας, εδώ σε αυτό τον χώρο, ήρθαν ξένες επενδύσεις 100 σχεδόν εκατομμυρίων ευρώ και είναι συνδεδεμένο αυτό το πανεπιστήμιο με 80 άλλα πανεπιστήμια παγκόσμια κάτι που πάρεχει την δυνατότητα οι φοιτητές να κάνουν διαφορετικά εξάμηνα, να ανταλλάζουν εμπειρίες”.

Ανέφερε ότι “αυτή είναι η Κύπρος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας” και σε αυτή την βάση, “θέλω συζητήσουμε στις Βουλευτικές Εκλογές με όσους έχουν άλλη άποψη, που βλέπουν και αναθεματίζουν οτιδήποτε προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα”.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, απευθυνόμενος στους έχοντες αυτή την άλλη άποψη, είπε ότι “είναι ευλογία η ιδιωτική πρωτοβουλία, ακόμη και στην εκπαίδευση”.

Ανέφερε πως “λέμε ότι πάμε καλά γιατί έχουμε 2,5 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο, από την άλλη όμως οι Τ/κ έχουν 70 χιλιάδες φοιτητές, επομένως για κάθε φοιτητή αντιστοιχούν 22 τουρίστες” και εξήγησε ότι “ένας τουρίστας έρχεται για πέντε μόνο μέρες, ο φοιτητής ωστόσο μένει όλο τον χρόνο, πληρώνει δίδακτρα, ενοικιάζει δωμάτιο, χρειάζεται χρήματα για την ψυχαγωγία του, έρχονται οι γονείς του για να τον επισκεφθούν”.

“Η προστιθέμενη αξία της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν έχει ποτέ ληφθεί υπόψη σε αυτό τον τόπο”, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, δηλώνοντας πως “σήμερα είμαι ένας ευτυχής Κύπριος γιατί συνάντησα την άλλη Κύπρο και για αυτό είμαι κατενθουσιασμένος γιατί είχα την ευκαιρία μαζί με τους συνεργάτες μου να βρίσκομαι για ένα δίωρο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου”.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top