ΥΓΕΙΑ

Επιστήμονες στο Ισραήλ αναζητούν θεραπεία για τον ιό Ζίκα

Επιστήμονες στο Ισραήλ αναζητούν θεραπεία για τον ιό Ζίκα

Ανακοίνωση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ, αναφέρει ότι στα μέσα Απριλίου, μόλις Αμερικανοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι ο ιός Ζήκα προκαλεί μικροκεφαλία στα βρέφη, το Νοσοκομείο Hadassah ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής ομάδας επιστημόνων του οι οποίοι προσπαθούν να ανακαλύψουν θεραπεία κατά του ιού Ζήκα.

Η καθηγήτρια Dana Wolf, M.D, υπεύθυνη του Τμήματος Κλινικής Ιολογίας του Νοσοκομείου Hadassah, περιλαμβανόταν ανάμεσα στους ειδικούς από όλο τον κόσμο που συνεργάστηκαν στη Νέα Υόρκη για επιστημονική έρευνα για τους ιούς οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία εμβρύων

Σύμφωνα με την γιατρό του Hadassah, o Ζίκα διαπιστώθηκε ότι ανήκει στην κατηγορία του ιού της ερυθράς (Rubella), ο οποίος παλαιότερα ήταν φονικός αλλά τώρα ελέγχεται με εμβόλια. Αυτό που κάνει τον Ζίκα ακόμα πιο επικίνδυνο είναι το γεγονός ότι είναι κυτταρομεγαλοϊός (CVM) ο οποίος παραμένει για πάντα στον οργανισμό αυτού που θα προσβάλει.

Στο Hadassah, έρευνα του καθηγητή Benjamin Rubinoff, έδειξε τον τρόπο που επιτίθεται ο Ζίκα φανερώνοντας ότι χτυπά το έμβρυο καθώς τα νευρικά του κύτταρα αναπτύσσονται.

Η ομάδα της καθηγήτριας Wolf προσπαθούν τώρα να προσαρμόσουν όλη τη γνώση για καταπολέμηση της ερυθράς στη μάχη κατά του Ζίκα. Ήδη δείγμα του ιού Ζίκα μεταφέρθηκε, από τις ΗΠΑ, στα εργαστήρια του Hadassah όπου άρχισαν τα πειράματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top