ΚΟΣΜΟΣ

Οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν χτύπημα στη Στοκχόλμη - Σε συναγερμό η Σουηδία

Οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν χτύπημα στη Στοκχόλμη - Σε συναγερμό η Σουηδία

Τουλάχιστον 300 Σουηδοί πολίτες έχουν ταξιδέψει στο Ιράκ και τη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι δυνάμεις ασφαλείας της Σουηδίας καθώς τις τελευταίες ώρες πληροφορίες λένε πως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν μπει στη χώρα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου οι τζιχαντιστές έχουν φτάσει στην Στοκχόλμη και ετοιμάζουν να πραγματοποιήσουν χτύπημα εναντίον των πολιτών.

«Αυτή τη στιγμή συλλέγουμε πληροφορίες σε συνεργασία με τις υπηρεσίες άλλων χωρών», ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας Simon Bynert.

Τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι μαχητές του ISIS και συγκεκριμένα 7-8 άτομα έχουν φτάσει στη χώρα από το Ιράκ και καταστρώνουν σχέδιο επίθεσης.

Τουλάχιστον 300 Σουηδοί πολίτες έχουν ταξιδέψει στο Ιράκ και τη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Διεθνές Κέντρο για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (ICCT), και δημοσιεύθηκε την 1η Απριλίου.

Τον Μάρτιο η Europol ανακοίνωσε ότι 3.000 - 5.000 Ευρωπαίοι πολίτες έχουν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα των τζιχαντιστών και έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη για μια «εντελώς νέα πρόκληση».

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρει ότι οι ισλαμιστές έχουν διεισδύσει με επιτυχία Πράσινο Κόμμα της Σουηδίας.

«Ανθρωποι που είναι κοντά στην Μουσουλμανική Αδερφότητα -ένα ισλαμικό κόμμα- προσελκύουν κόσμο από το Πράσινο Κόμμα», λέει ο Lars Nicander από το  Σουηδικό Εθνικό Πανεπιστήμιο Άμυνας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top