ΑΣΔΥΚ: «Η Κυβέρνηση να δώσει ευκαιρία στο διάλογο για τα νομοσχέδια για τη Δημόσια Υπηρεσία»

ΑΣΔΥΚ: «Η Κυβέρνηση να δώσει ευκαιρία στο διάλογο για τα νομοσχέδια για τη Δημόσια Υπηρεσία»

Την ελπίδα πως η Κυβέρνηση θα δώσει ευκαιρία στο διάλογο για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Υπηρεσίας, εκφράζει η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), καθώς η Βουλή δεν ψήφισε τα έξι νομοσχέδια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντεχνίας, επειδή το θέμα αναμένεται ότι θα επανέλθει μετά τις βουλευτικές εκλογές, με πιθανότερο μήνα τον Οκτώβριο, η ΑΣΔΥΚ θεωρεί ότι δίδεται πλέον ο χρόνος και η ευκαιρία ώστε όλα τα σχετικά, με τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου, νομοσχέδια να κωδικοποιηθούν, ώστε οι πρόνοιες τους να είναι ευδιάκριτες και εύκολα κατανοητές σε όλους τους πολίτες και να τεθούν σε Ανοικτή Διαβούλευση, τόσο με την κοινωνία των πολιτών, όσο και με τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι πρωτίστως και άμεσα θα επηρεαστούν.

Η Συντεχνία αναφέρει ότι ποτέ δεν τους εξηγήθηκε γιατί το θέμα να μην εκτεθεί στην κρίση και την βάσανο ενός Ανοικτού Διαλόγου και όλα να γίνονται και να συμφωνούνται πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες και μέσα από απαρχαιωμένα και ξεπερασμένα μοντέλα, όπου η εκπροσώπηση των επηρεαζόμενων πολιτών αλλά και των εργαζομένων είναι ελλιπής.  

«Ευελπιστούμε ότι η Κυβέρνηση, η οποία επικαλείται και προωθεί τον εκσυγχρονισμό, θα τον εφαρμόσει η ίδια πρώτη στην πράξη μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για τη διαμόρφωση των εν λόγω νομοσχεδίων κατά τρόπο που αντανακλούν και να αντιπροσωπεύουν τις απόψεις του κοινωνικού συνόλου και των εργαζομένων που υπηρετούν στο δημόσιο», καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Εν αναμονή της κοινής δήλωσης των τριών- Σκαλώνουν στις λεπτομέρειες, για επιστροφή των διαγραφέντων

ΕΔΕΚ: Εν αναμονή της κοινής δήλωσης των τριών- Σκαλώνουν στις λεπτομέρειες, για επιστροφή των διαγραφέντων

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η κοινή ανακοίνωση των τριών υποψηφίων για την προεδρία της ΕΔΕΚ, οι οποίοι συμφώνησαν να αποσυρθούν και να αναλάβει την προεδρία του κόμματος ο Νίκος Αναστασίου, ως μεταβατικός πρόεδρος, μέχρι το επόμενο εκλογικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2026.