ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π.Προδρόμου: «Θα πρέπει να θυμηθούμε πότε και γιατί κόπηκαν στην Κύπρο μισθοί και επιδόματα»

Π.Προδρόμου: «Θα πρέπει να θυμηθούμε πότε και γιατί κόπηκαν στην Κύπρο μισθοί και επιδόματα»

Επιβεβαίωση ότι η ΚΔ διεκδικεί τις θέσεις της - Η τοποθέτηση Κομισιόν για υποχρεώσεις Άγκυρας.

Η τοποθέτηση της Κομισιόν (Μ.Τρίτη 26.04) για τα αιτήματα της Τουρκίας σε σχέση με τις θεωρήσεις εισόδου, αποτελεί ξεκάθαρη απάντηση στην γκρίνια στο εσωτερικό και επιβεβαίωση ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τις θέσεις μας μέσα στην ΕΕ και αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση βρίσκει στέρεο έδαφος, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο ημερίδας του ΔΗΣΥ για τη Ψηφιακή Κύπρο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι παρά το ότι οι εκλογές που έρχονται είναι Βουλευτικές και όχι Προεδρικές, ακούμε συνεχώς γκρίνια και επικρίσεις για την πορεία στο Κυπριακό.

«Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ξεκάθαρη τοποθέτηση του εκπροσώπου της Κομισιόν την Μ. Τρίτη (26.04) ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να αποσπάσει αυτό που ζητά για τις θεωρήσεις , τις βίζες, εάν προηγουμένως δεν ανταποκριθεί στις 72 νομοθετικές υποχρεώσεις που έχει απέναντι στην ΕΕ, ανάμεσα σε αυτές τις 72 υποχρεώσεις, για νομοθετήματα συγκεκριμένα, είναι και οι κυπρογενείς υποχρεώσεις», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Αναφέρθηκε συνάντηση που έγινε την Μ. Τρίτη (26.04) του Προέδρου του ΔΗΣΥ με την οργάνωση των πολυτέκνων στην οποία τέθηκαν τα ζητήματα των επιδομάτων και άλλοι τρόποι στήριξης.

«Θα πρέπει να θυμηθούμε πότε και γιατί κόπηκαν στην Κύπρο μισθοί και επιδόματα, το 2011, το 2012 εξαιτίας του σπάταλου κράτους, επομένως τώρα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις να προχωρήσουμε μπροστά, να βρούμε τρόπους ούτως ώστε με δημιουργία να έχουμε θέσεις εργασίας και εισοδήματα και να μπορεί το κράτος να δίνει τα επιδόματα σε αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη», ανέφερε.

Τόνισε ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να παρασυρθούμε και να γυρίσουμε πίσω στο σπάταλο κράτος, που έκοψε μισθούς και επιδόματα.

Για το ΓεΣΥ ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ είπε ότι ακούγοντας γκρίνια και επικρίσεις από την αντιπολίτευση γιατί αυτή η Κυβέρνηση μέσα στα τρία χρόνια που είχε να περισώσει την χώρα και να τα αλλάξει σχεδόν όλα, δεν πρόλαβε ακόμη να κάνει το ΓεΣΥ, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις με Υπουργούς μάλιστα του ΑΚΕΛ στην υγεία, δεν κατάφεραν να φέρουν σε πέρας το ΓεΣΥ.

«Γι’αυτό λοιπόν θα πρέπει τώρα να κάνουμε πραγματικά την προσπάθεια, με το σχέδιο αυτονόμησης των νοσηλευτηρίων και με προσεκτικό συνετό και θετικό τρόπο να δώσουμε στους πολίτες αυτό το οποίο περιμένουν», ανέφερε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Έρχονται κάμερες για παράνομη στάθμευση; Ποια είναι η αλήθεια πίσω από το νέο νομοσχέδιο; Ο Υπουργός Μεταφορών εξηγεί στο ThemaOnline.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top