ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ήξερε να κάνει καλά τη δουλειά ο πρώην λοχίας της ΚΥΠ – Τσέπωνε χιλιάδες ευρώ εκδίδοντας άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς

Ήξερε να κάνει καλά τη δουλειά ο πρώην λοχίας της ΚΥΠ – Τσέπωνε χιλιάδες ευρώ εκδίδοντας άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς

Τον κάρφωσε ο 39χρονος Λιβάνιος ιδιοκτήτης Γραφείου Εξευρέσεων Εργασίας στη Λεμεσό.

Κύκλωμα που εξέδιδε παράνομα άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς εξάρθρωσε το ΤΑΕ Λεμεσού με πρώην λοχία της ΚΥΠ να φέρεται ως εμπλεκόμενος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε από 54χρονο Αιγύπτιο επιχειρηματία, ότι μεταξύ των ετών 2010 - 2013, 39χρονος Λιβάνιος μόνιμος κάτοικος Λεμεσού, διαχειριστής γραφείου εξευρέσεως εργασίας, κατάφερε να του αποσπάσει με ψευδείς παραστάσεις το χρηματικό ποσό των €74,000 περίπου.

Σκοπός του 54χρονου, ήταν να εξασφαλίσει, μέσω του 39χρονου, άδεια παραμονής στην Κυπριακή Δημοκρατία, για τον ίδιο και την οικογένεια του. Ωστόσο, παραδίδοντας τα έγγραφα που του έδωσε ο 39χρονος στην Αστυνομία, διαφάνηκε ότι αυτά είναι πλαστά.

Εναντίον του 39χρονου, εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας το Σάββατο (21/05)  ερχόμενος από το Λίβανο και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 54 χρόνου πρώην λοχία της ΚΥΠ, ενώ επίσης καταγγέλθηκε από 41χρόνο Αιγύπτιο επιχειρηματία μόνιμο κάτοικο Αιγύπτου, ότι μεταξύ των ετών 2010-2012 οι δυο άντρες, με ψευδείς παραστάσεις απέσπασαν το ποσό των 90 χιλιάδων ευρώ με σκοπό να τους εξασφαλίσουν άδεια παραμονής στην Κύπρο.

Ο 39χρονος Λιβάνιος παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού όπου τέθηκε υπό κράτηση, ενώ αμέσως ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου και νοσηλεύεται υπό φρούρηση.  

Στις 22/05 συνελήφθη και ο πρώην λοχίας της ΚΥΠ, στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού,

Τη Δευτέρα (23/05) ο 54χρονος λοχίας παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, όπου εξέδωσε αίτημα προσωποκράτησης του για 7 ημέρες.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, έγινε έρευνα στα γραφεία του Λιβάνιου όπου διαπιστώθηκε πως έλειπαν 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη τη Δευτέρα (23/05) η 41χρονη υπάλληλος η οποία φέρεται να είπε στους ανακριτές της υπόθεσης, πως μετά από υποδείξεις του 39χρονο Λιβάνιου, επισκέφθηκε το Γραφείο και αποσύνδεσε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τα ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

Ιωάννα Μάντζιηπα 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top